Somborac ponudio 310.000 eura za hotel „Piva”

Stečajni upravnik Veselin Raičević može u roku od pet dana da se pogodi sa potencijalnim kupcem, s obzirom da je tednerom, nakon niza neuspješnih, predviđena neposredna pogodba
0 komentar(a)
hotel Piva, Foto: Srđo
hotel Piva, Foto: Srđo
Ažurirano: 28.07.2011. 09:13h

Na tender za prodaju imovine plužinskog AD Ugostiteljsko – turističkog preduzeća (UTP) „Piva“ u stečaju, stigla je jedna ponuda: Milovan Gogić iz Sombora spreman je da za kompletnu imovinu, izuzev motela „Soko“ na Šćepan polju, plati 310.000 eura.

Riječ je o hotelu „Piva“ u Plužinama, Autobuskoj stanici, restoranu Markovina i zapuštenim objektima ili placevima gdje su bili moteli na Stabnima, Trsi i Goransku.

Radnici, koji od 10. jula mirno protestuju ispred hotela u Plužinama, danas odlučuju o daljem djelovanju, s obzirom na činjenicu da je tek na sedmom tenderu bilo zainteresovanih, ali i da potražuju 450.000 eura. Oni su ranije najavili da će, ukoliko niko ne bude zainteresovan, od danas u štrajk glađu.

Radnici neće odustati od zahtjeva

Stečajni upravnik Veselin Raičević može u roku od pet dana da se pogodi sa potencijalnim kupcem, s obzirom da je tednerom, nakon niza neuspješnih, predviđena neposredna pogodba.

"Naša potraživanja su na ime neprimljenih plata i drugih naknada, kao i povezivanje radnog staža i nećemo odustati od zahtjeva po cijenu štrajka glađu. Ostaje da se svi dogovorimo šta dalje, s obzirom na najavljenu ponudu, ali i na činjenicu da ta suma ne podmiruje dugove prema nama - kazala je „Vijestima“ Kata Kulić, član Štrajkačkog odbora.

Protestuju 24 radnika koji su prošle godine, nakon uvođenja stečaja, završili na Birou rada, uz podršku 21 kolege privremeno angažovanih u hotelu EPCG, preko Plus komerca, dok dvadesetak u smjenama od po 15 dana, uz nadoknadu od 200 eura, radi u hotelu i ne štrajkuje.

HTP je nakon MVP bilo u većinskom vlasništvu Atlasmont fonda, a zatim firme Carine koja je tražila stečaj.

Kulić je podsjetila da tender za „Soko“, koji je upravnik Raičević naknadno raspisao, nakon najavljene tužbe radnika zbog izostavljanja iz ponude, ističe 4. avgusta.

Bonus video: