Kolašin: Sindikalce koji su u štrajku posjetila hitna, zasad su dobro

Izvršni odbor sindikalne organizacije štrajkuje glađu već treći dan u holu Opštine
0 komentar(a)
štrajk, Kolašin, Sindikat, hitna, Foto: Dragana Šćepanović
štrajk, Kolašin, Sindikat, hitna, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.07.2011. 15:02h

Sindikalno rukovodstvo radnika kolašinske lokalne uprave posjetila je ekipa Hitne pomoći, jer je nekima od štrajkača pozlilo rano prijepodne u srijedu.

"Zdravstveno stanje štrajkača za sada nije alarmantno, ali se osjećaju posljedice višednevnog neuzimaja hrane. Jasno da će se kako štrajk odmiče stanje pogoršavati", kazao je dr Petar Stojković, nakon što je pregledao štrajkače.

Izvršni odbor sindikalne organizacije štrajkuje glađu već treći dan u holu Opštine, zahtijevajući isplatu šest zaostalih zarada, reprogramiranje obaveza po o snovu poreza i doprinosa, ali i, kako su naveli "prekid sa praksom nezakonitog zapošljavanja, prestanak radnog odnosa "fiktivno" zaposlenima, dosljednu primjenu pravilika o upotrebi i prodaju viška službenih vozila.

Oni su se u utorak sastali sa gradonačelnikom Miletom Bulatovićem i potpredsjednikom za finansije Đorđijem Živkovićem i tada je potpisan Protokol, u kojem su, kako štrajkači kažu, sadržani svi njihovi zahtjevi i obećana saradnja čelnika lokalne uprave sa sindikatom oko rješavanja teškoća zbog kojih je i došlo do štrajka.

Prema nezvaničnim informacijama, jer štrajkači nakon potpisivanja protokola ne daju izjave za medije, podršku štrajkačima potpisima u srijedu je dalo nekoliko desetina zaposlenih u lokalnoj upravi.

Takođe, prema nezvaničnim informacijama, Bulatović i Živković su rukovodstvu sindikata obećali da će danas intenzivirati pregovore sa poslovnim bankama oko uzimanja kredita od tri miliona eura, kojim bi bile izmirene obaveze prema zaposlenima.

Bonus video: