Novi paket aranžmani za produžetak turističke sezone

NTO će, kako je naglašeno, napraviti jasnu strategiju promocije Crne Gore sa ciljem da promotivna sezona postane i prodajna.
0 komentar(a)
NTO, Montenegro airlines, Petrovac, Foto: Vuk Lajović
NTO, Montenegro airlines, Petrovac, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.07.2011. 15:19h

Kako bi sezonu produžili predstavnici ministarstva turizma, nacionalne turističke organizacije i nacionalnog avio prevoznika Montenegro erlajnza dogovorili su formiranje kvalitetnog i atraktivnog paket aranžmana, koji obuhvata hotelski smještaj i avionski prevoz u šest destinacija Evropske unije - London, Cirih, Frankfurt, Ljubljana, Beč, Rim, kao i popuste ka regionu koji su važili u predsezoni.

Formiranjem takvog paket aranžmana, kako je rečeno, Crna Gora će ostati najbrže rastuća turistička destinacija, kako je to proklamovao Svjetski savjet za turizam i putovanja.

"Cilj sastanka je pronalaženje modela sarađivanja između turističke privrede, Nacionalne avio kompanije i Ministarstva održivog razvoja i turizma i NTO-a, što će rezultirati boljom posjetom turista u postsezoni tekuće godine, kao i boljom posjetom i popunjenošću hotelskih i avionskih kapaciteta u narednom periodu. Formiran je tim sastavljen od predstavnika službi prodaje, hotelijera, turističkih agencija i JP Montenegro erlajnz, koji će u kratkom periodu definisati paket aranžmane, u periodu od 15. septembra do 1. novembra i od 1. novembra na dalje, koji će biti ponuđeni širem kanalu prodaje, prvenstveno partnerima, turoperaterima i to putem on-line prodaje na sajtovima NTO-a, hotela i Montenegro erlajnza", rečeno je nakon sastnaka

NTO će, kako je naglašeno, napraviti jasnu strategiju promocije Crne Gore sa ciljem da promotivna sezona postane i prodajna.

"Da bi se postigao postavljeni cilj u narednom periodu je izražena potreba za saradnjom sa velikim i malim-specijalizovanim turoperaterima, ali svakao ne smiju se zaboraviti ni individualni gosti. Nacionalna turistička organizacija Crne Gore će već u septembru, zajedno sa turističkom privredom, između ostalog, biti u prilici da na sajmu turizma u Parizu predstavi svojim partnerima i ovaj segment turističke ponude za postsezonu.

NTO planira da zajedno sa Montenegro erlajnzom organizaciju više radnih sastanaka sa evropskim turoperatorima, na kojima će predstaviti cjenovnu politiku nacionalnog prevoznika koji se odnosi na paket aranžmane, kako bi konkurentnost Crne Gore bila povećana na tržištu", ističe se u saopštenju nakon sastanka kome su prisustvovali predsjednik Nacionalne aviokompanije Zoran Đurišić, direktor NTO Saša Radović, pomoćnik ministra održivog razvoja i turizma Nebojša Popović, predsjednik CTU Žarko Radulović i predstavnici hotelske industrije i turoperatora.

Bonus video: