Inspekcija kontrolisala plažne barove, turističke izlete, privatni smještaj...

Inspektori su kontrolisali i rada izdavaoca privatnog smještaja, te donijeli 16 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti
0 komentar(a)
plaža, Foto: Anto Baković
plaža, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 26.07.2011. 10:42h

Turistička inspekcija Ministarstva održivog razvoja i turizma je, tokom protekle nedjelje, izvršila ukupno 364 nadzora na crnogorskom primorju i sjevernim turističkim centrima, u okviru kojih je izdala 11 rješenja za zabranu rada kupališta, zapečatili četiri plažna bara, te izdali 16 rješenje o zabrani obavljanja djelatonsti izdavanja privatnog smještaja.

"U toku kontrole inspektori su izdali 11 rješenja o zabrani rada kupališta i podnijeli 11 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. U narednom periodu kontrola kupališta će se odnositi na poštovanje zakonske obaveze da 50 odsto plažnog dijela bude oslobođeno od plažnog mobilijara.

U okviru kontrola rada plažnih barova izvršeno je ukupno 255 kontrola, od čega je izdato 11 rješenja o zabrani rada, četiri lokala je zapečećano, podnijeto je 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, te izrečeno 51 mandatna kazna u iznosu 8.415 eura", navodi se u izvještaju inspekcije.

Prijave protiv dilera soba

Inspektori su kontrolisali i rad izdavaoca privatnog smještaja, te donijeli 16 rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti, podnijeli dva zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izrekli 13 mandatnih kazni u ukupnom iznosu 2.145 eura.

Kontrola turističkih vodiča radila se na teritoriji opštine Kotor i izvršeno je ukupno 10 kontrola

"Inspektori su protiv nelegalnih posrednika u izdavanju privatnog smještaja, takozvanih dilera soba, podnijeli 37 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Turistička inspekcija je, takođe, radila kontrolu turističkih izleta zajedno sa inspekcijom za drumski saobraćaj na teritoriji opštine Budva, kao i na graničnom prelazu prema Hrvatskoj na teritoriji opštine Herceg Novi.

Kontrola turističkih vodiča radila se na teritoriji opštine Kotor i izvršeno je ukupno 10 kontrola. Svi kontrolisani vodiči su posjedovali licencu za rad", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: