Turisti zaprepašćeni: U Budvi skuplje nego u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj

Za cjelodnevno parkiranje automobila na parking prostorima, treba izdvojiti 24 eura dnevno, koliko je i cijena dvokrevetne sobe za jedan dan.
0 komentar(a)
budva, jahte, Foto: Vuk Lajović
budva, jahte, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 21.07.2011. 09:34h

Početak glavne turističke sezone u Budvi uticao je na povećanje cijena usluga, što izaziva reagovanje jednog broja gostiju, koji tvrde da neke nemaju nikakvog smisla i da su više nego u Hrvatskoj, Turskoj i Grčkoj. Za komplet ležaljki i suncobrana, četvoročlana porodica, na plaži ispred hotela Avala, treba da izdvoji 50 eura dnevno. Na susjednoj plaži Ričardova glava, ispod zidina Starog grada, za plažni mobilijar teba platiti od deset do 22 eura, a za one koji vole da uživaju u baldahinima, moraće platiti 88 eura dnevno, uz besplatnu poslugu voćem.

Šoljica espreso kafe, na ovim, ali i drugim plažama i otvorenim terasama, uglavnom iznosi od 1,3 do 1,8 eura, dok flašica kisjele vode košta od 1.4 eura do 1,8 eura.

Za koktele treba izdvojiti od sedam do devet eura. Na svetostefanskoj plaži za ležaljku i suncobran treba platiti od 30 do 50 eura dnevno, a na Kraljičinoj plaži u Miločeru, čak 75 do 80 eura. Za cjelodnevno parkiranje automobila na parking prostorima, treba izdvojiti 24 eura dnevno, koliko je i cijena dvokrevetne sobe za jedan dan.

Bonus video: