Bivši radnici "Lenke" organizovali protestnu šetnju centrom Bijelog Polja

Predstavnica radnika Rosanda Peković kazala je da su njihovi zahtjevi dobro poznati vlasniku fabrike i nadležnim institucijama
88 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2011. 15:55h

Tridesetak bivših radnika bjelopoljske fabrike obuće „Lenka”, kako su i najavili, organizovali su protestnu šetnju centrom grada.

Radnici obučeni u crvene majice sa natpisom „Štrajkom protiv gladi“, prošetali su Ulicom slobode kako bi skrenuli pažnju na svoje dugogodišnje probleme.

Predstavnica radnika Rosanda Peković kazala je da su njihovi zahtjevi dobro poznati vlasniku fabrike i nadležnim institucijama.

”Tražimo da nam se isplate zarade od 2000. do 2006. godine i socijalni program u iznosu 300 eura po godini staža. Kada smo praktično “istjerani na ulicu“ 2006. godine jedino smo od Vlade dobili otpremnine po 1.920 eura i povezan staž. Zarade nam nijesu isplaćene, što je poslodavac bio obavezan da uradi, te smo uputili zahtjev prema lokalnom parlamentu da se na prvoj sjednici raspravlja o našem problemu”, kazala je Pekovićeva.

Ona je poručila nadležnima da obavezno pozovu na odgovornost onoga ko je kriv za njihove probleme i doveo ih na ivicu egzistencije.

Galerija

Bonus video: