Zasposleni u TV Budva nakon dva i po mjeseca prekinuli štrajk

Zaposleni su uoči vikenda, revoltirani kašenjenje u isplati novca održali i jednočasovni protest ispred prostorija TV Budve u Starom gradu
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 11:10h

Zaposleni u televiziji Budva prekinulio su štrajk poslije gotovo dva i po mjeseca obustave rade, pošto je opština na račun ove medijske kuće uplatila 75.000 eura na ime duga za finansiranje programskih sadržaja, što je dovoljno novca za isplatu tri od ukupno sedam zaostalih zarada.

Naime, Opština koja ima zaključen ugovor o finanisranju programskih sadržaja, prema dogovoru koji su predstavnici sindikata i rukovodstva lokalne uprave postigli prije desetak dana, izmirila je dio dugovanja za prošlu godinu, a novac će biti usmjeren na isplati zaostalih zarada.

Zaposleni su uoči vikenda, revoltirani kašenjenje u isplati novca održali i jednočasovni protest ispred prostorija TV Budve u Starom gradu, dok je iz Opštine stigao jasan odgovor da prije ponedjeljka novac ne može biti uplaćen.

"Takođe, biće uplaćena jednokratka pomoć koja bi se koristila za hitnu popravku tehnike, koja je neophodna za nesmetan i kvalitetan rad u TV u slučaju prekida štrajka, te dugoročno ulaganje u tehniku", navodi se u dogovoru Opštine i TV Budve

"S obzirom na tešku finanijsku situaciju u kojoj se nalazi TV i namjeru Opštine da se kroz izmjenu oduke kojom se lokalni javni servisi transformišu u javne emitere pristupi spajanju TV i Radio Budve, oformiće se zajedničko radno tijelo sastavljeno od predstavnika Opštine TV i radija. Cilj je da se uz naročitu pomoć Opštiine riješi problem duga po osnovu doprinosa za zaposlene i drugim "velikim" povjeriocima, izradi sistematizacjia radnih mjesta i izvrši izbor novog rukovodstva, kako bi se buduća medijkas kuća učinila održivom korisnom za građane i sve posjetioce našega rada", navodi se u zaključcima koji su donijeti prije deset dana nakon sastnaka gradonačelnika Lazara Rađenovića, predstavnika sindikalne oprganizacije, uprave TV i generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Srđe Kekovića.

Takođe je zaključeno da nakon isplate tri zaostale zarade, svakoga prvog u mjeseci bude isplata po dvije zaostale zarade do izmirenja ukupnog duga po osnovu zarada.

"Takođe, biće uplaćena jednokratka pomoć koja bi se koristila za hitnu popravku tehnike, koja je neophodna za nesmetan i kvalitetan rad u TV u slučaju prekida štrajka, te dugoročno ulaganje u tehniku", navodi se u dogovoru Opštine i TV Budve.

Bonus video: