Radnici Novog Prvoboraca poslije 29 dana prekinuli štrajk

Radnici će preostale zahtjeve koje smatraju zakonitim, preusmjeriti na državne institucije kako bi se što brže i efikasnije riješio problem
53 pregleda 0 komentar(a)
Zahid Hodžić, Foto: Slavica Kosić
Zahid Hodžić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 05.07.2011. 12:34h

Radnici AD Novi Prvoborac koji štrajkuju od 7. juna donijeli su odluku o prekidu protesta.

"Štrajk se prekida jer je jedan od zahtjeva zadovoljen, a to je, po nalogu Ministarstva rada i socijalnog staranja, poništavanje odluke poslovodstva o proglašavanju radnika AD “Novi Prvoborac“ po drugi put tehnološkim viškom", navodi se u saopštenju dostavljenom novinarima.

"Iskoristili smo i zakonske mogućnosti te smo zaveli spor kod nadležnog suda u Herceg Novom do proglašavanja rješenja pravosnažnim. Takođe zbog zaštite zdravlja radnika i članova njihovih porodica, konstatovali smo da svaki daljni boravak i okupljanje u prostorijama AD “Novi Prvoborac“ ne daje adekvatne rezultate“, navodi se u saopštenju koje je potpisao predsjednik sindikalne organizacije Zahid Hodžić.

U saopštenju se podsjeća da poslodavac i dalje ignoriše radnike i njihove zahtjeve.

Zato je odlučeno da preostale zahtjeve koje smatraju zakonitim, preusmjere na državne institucije kako bi se što brže i efikasnije riješio problem radnika u štrajku.

Radnici AD Novi Prvoborac štrajkovali su 29 dana tražeći isplatu zaostalih plata, toplih obroka, povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina.

Bonus video: