Prijave protiv 78 firmi jer nisu prikazale promet

Ministarstvo finansija i PU pozvale su sve poreske obveznike da posluju u skladu sa zakonom, jer je to u njihovom interesu
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2011. 17:24h

Poreska inspekcija od početka jula je izdala 16 zabrana obavljanja djelatnosti i podnijela 78 prekršajnih prijava zbog neevidentiranja prometa u četiri primorske opštine i Podgorici.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da su u Budvi podnijete 33 prekršajne prijave zbog neevidentiranja prometa, dok je u deset slučajeva izrečena zabrana obavljanja djelatnosti, odnosno pečaćenje objekata.

U Herceg Novom inspektori su podnijeli 17 prekršajnih prijava zbog neevidentiranja prometa i dvije zabrane obavljanja djelatnosti.

Sezonski biznis pod lupom

„Kontrolama u Baru, odnosno Ulcinju, utvrđene su nepravilnosti koje su rezultirale sa 11, odnosno sedam prekršajnih prijava zbog neevidentiranja prometa, i po dvije zabrane obavljanja djelatnosti u te dvije opštine“, navodi se u saopštenju.

Poreski inspektori na području Podgorice podnijeli su deset prekršajnih prijava zbog neevidentiranja prometa.

Iz Ministarstva su kazali da Poreska uprava (PU) intenzivno prati evidentiranje prometa, naročito obveznika koji djelatnost obavljaju sezonski.

Ministarstvo finansija i PU pozvale su sve poreske obveznike da posluju u skladu sa zakonom, jer je to u njihovom interesu kako bi izbjegli oštre kazne, uključujući zabranu obavljanja djelatnosti.

Bonus video: