Vjeruje li sada ministar Milošević da gajba paradajza košta 1 euro?

Proizvođači krive ministarstvo jer su navodno dozvolili da se uvezu veće količine paradajza iz Makedonije
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2011. 16:04h

Iako je ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević rekao prije dva dana da je nemoguće da neko 10 kilograma paradajza prodaje za euro, današnja fotografija iz Distributivnog centra u Podgorici potvrđuje da takvih ima.

Poljoprivredni proizvođači koji tamo negoduju zbog cijene i tvrde da je cijena toliko niska da ne mogu ni uloženi novac da nadoknade.

Za sve krive Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja jer su dozvolili da se uvezu veće količine paradajza iz Makedonije i na taj način obore cijenu domaćim proizvođačima.

Najviše za 3 eura

Iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja juče nije bilo moguće dobiti komentar na optužbe proizvođača.

Paradajz je prije samo nešto više od nedjelju koštao od četiri do sedam eura po gajbi.

Sada se gajba paradajza u Distributivnom prodaje najskuplje za 3 eura.

Prodavači kažu da razlika u cijeni oslikava i razliku u kvalitetu.

Poljoprivredeni proizvođač iz Mataguža Jovan Popović koji godišnje proizvede oko 200 tona voća i povrća, rekao je da je cijena paradajza nerealno niska.

Prošlo 11 kamiona?

"Zbog niske cijene, sljedeće godine će većina proizvođača dobro razmisliti da li će se baviti poljoprivredom, jer im se ne isplati. Paradajz koji je veoma kvalitetan prodajem po 1,5 eura ili 2 eura po gajbi od 11 kilograma, to je smiješno, samo sjeme me je koštalo više od 800 eura u ovoj godini. Ono što se uloži ne može da se povrati sa ovom cijenom", naveo je Popović.

On dodaje da je jedan od problema i to što je previše robe uvezeno.

"Trebalo je da se puste samo tri kamiona robe iz inostranstva, a imam informaciju da je granicu prešlo čak jedanaest kamiona". rekao je Popović.

Galerija

Bonus video: