Bivše radnice PTP "Bojne njive" stupaju u štrajk

PTP "Bojne njive" nekada je imalo prodavnice u glavnom i još nekoliko crnogorskih gradova i držalo sve trgovine u Mojkovcu
60 pregleda 0 komentar(a)
Mojkovac, Foto: Arhiva Vijesti
Mojkovac, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.07.2011. 12:08h

Predstavnice 20-ak bivših radnica Poljoprivredo trgovinskog preduzeća "Bojne njive" najavile su da će krajem sedmice stupiti u štrajk, ukoliko ne bude udovoljeno njihovim zahtjevima.

"Tražimo da nam se isplate zaostale zarade, da se obeštetimo za svaku godinu radnog staža, ali i da finansijka inspekcija provjeri šta se dešavalo sa imovinom "Bojnih Njiva" od likvidacije 2009. do sada. Zanima nas gdje su pare od objekata, koji se godinama rentiraju. Ako kao i do sada naši zahtjevi budu ignorisani štrajk ćemo početi u prostorijama čiji je vlasnik TPP "Bojne njive" koje sada koristi lokalna uprava", kazala je predstavnica radnica Borka Rmandić.

Prema njenim riječima, predstavnice radnica su se već obratile vršiocu dužnosti gradonačelnika Mojkovca Radojici Vlaoviću, jer je, kako je kazala, lokalna uprava donijela odluku da otkupi imovinu likvidiranog preduzeća.

"Vlaović nas je obavijestio da je pozvao likvidacionog upravnika Radojicu Grubu kako bi se o tome razgovaralo ali da se on još nije odazvao njegovom pozivu. Mi i dalje ne znamo koliko se novca uzima za iznajmljivanje prostorija preduzeća, jer dio koristi lokalna uprava, a dio se izdaje za posovne prostore. Ne znamo ni kako se koristi taj novac", kazala je Rmandić.

PTP "Bojne njive" nekada je imalo prodavnice u glavnom i još nekoliko crnogorskih gradova i držalo sve trgovine u Mojkovcu.

Preduzeće je, pored 50-ak prodajnih objekata, imalo i razvijen sektor poljoprivrede. Propadanje je počelo 1994.godine, blokadom računa.

Prije dvije godine Privredni sud u Bijelom Polju pokrenuo je postupak za likvidaciju preduzeća.

Bonus video: