Bjelopoljski invalidi rada najavljuju radikalizaciju štrajka

Štrajkači posjetu ministra doživljavaju "čisto formalnu" radi reda, bez ikakvih naznaka da će se nešto značajno promijeniti
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.07.2011. 16:48h

Bjelopoljski invalidi rada, njih 80-ak je četvrti dan štrajkovalo glađu u prostorijama Udruženja.

Predsjednik štrajkačkog odbora Lazar Knežević saopštio je da su još više razočarani nakon razgovora sa ministrom rada i socijalnog staranja dr Suadom Numanovićem.

"Ministar nijednom riječju nije ostavio mogućnost da će naši zahtjevi biti rješavani. Invalidi su spremni da se nađe rješenje, ali neće druga strana. Njihovo jedino rješenje je da se dogovorimo onako kako njima odgovara", kazao je Knežević.

On je rekao da njegove kolege u štrajku posjetu doživljavaju "čisto formalnu" radi reda, bez ikakvih naznaka da će se nešto značajno promijeniti.

"Iscrpljeni smo od nespavanja i gladi ali nećemo odustati makar nam to posljednje bilo. Od ponedjeljka ćemo prestati da uzimamo i tečnost, a očekujemo da nam se u štrajku glađu priključe i članovi naših porodica", poručio je Knežević.

On je dodao da štrajukuju bolesne i iznemogle osobe te da je juče hitna pomoć ukazivana još dvojema kolegama.

"Pomoć je u petak ukazana Veselinki Šćekić, Vojki Krunić i Sabahudinu Zejniloviću, a danas ponovo predsjednici Udruženja Rajki Obradović i Sadeti Balić", dodao je Knežević.

Ministar Numanović je u petak veče nakon razgovora sa štrajkačkim odborom invalida rada saopštio da im je preporučio, kao i svima koji su izabrali protest glađu, da to ne treba da rade i da su vrata lokalne samouprave, ministarstava i ostalih državnih organa otvorena za konstruktivan razgovor, zajednički dogovor onoga što je zakonska mogućnost i što je ekonomski realno za penzioni sistem.

Bonus video: