Zoran Đurišić dobio deveti mandat na čelu Montenegro erlajnza

Montenegro erlajnz u floti trenutno ima osam aviona, od čega su tri marke “embraer”, a ostalih pet su “fokeri 100”. Prošle godine su prevezli oko 630.000 putnika
175 pregleda 0 komentar(a)
đurišić, Foto: Arhiva "Vijesti"
đurišić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.07.2011. 08:22h

Vlada Crne Gore, kao vlasnik 99 odsto akcija Montenegro erlajnza, odlučila je da zadrži istu upravu u kompaniji.

Na predlog Vlade, Sklupština akcionara Montenegro erlajnza potvrdila je i novi mandat dr Zoranu Đurišiću, koji je predsjednik Odbora direktora, potvrđeno je “Vijestima” u Vladi i kompaniji.

Đurišić je, inače, 18 godina na čelu nacionalnog avio prevoznika, od samog osnivanja, a ovo mu je čak deveti mandat, ako se računaju njegova imenovanja za predsjednika borda i izvršnog direktora. Poređenja radi, JAT je u istom periodu promijenio devet generalnih direktora.

U Odboru direktora Montenegro erlajnza, na predlog Vlade, ostali su funkcioneri SDP-a Rifat Rastoder i Džavid Šabović, direktor Pobjede Miodrag Ivanović, kao i kapetan u floti Milovan Milić.

Montenegro erlajnz u floti trenutno ima osam aviona, od čega su tri marke “embraer”, a ostalih pet su “fokeri 100”. Prošle godine su prevezli oko 630.000 putnika.

Kako je saopšteno iz kompanije, u Parizu su nedavno vođeni pregovori o nabavci još dva nova “embraera”.

Ukoliko dođe do dogovora, Montenegro erlajnz bi po broju sjedišta stao rame uz rame sa kompanijama iz regiona, poput JAT-a, Adrie ervejz, Kroacia erlajnza.

Bonus video: