Odgođen štrajk u Centru za kulturu u Ulcinju

Predsjednik sindikalne organizacije tog kolektiva Branimirka Živković kazala je da razlog odustanka od protesta nije bio bilo kakav pritisak čelnika Opštine zbog dolaska premijera
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2011. 17:22h

Premijera Igora Lukšića, prilikom posjete Ulcinju prije tri dana, ispred zgrade Opštine, pored gradonačelnika Gzima Hajdinage, šefa opštinskog DPS Ljuiđa Škrelje i ostalih opštinskih i partijskih funkcionera, nije sačekalo i oko 20 radnika Doma kulture koji su za taj dan, zbog 15 neisplaćenih zarada, zakazali štrajk upozorenja.

Predsjednik sindikalne organizacije tog kolektiva Branimirka Živković kazala je da razlog odustanka od protesta nije bio bilo kakav pritisak čelnika Opštine zbog dolaska premijera, već isplata četiri zaostale zarade.

“Tražili smo da nam na svakih 15 dana isplate po dvije plate kako bi za nekoliko mjeseci pristigli opštinare, kada je kašnjenje u pitanju. Dan prije Lukšićevog dolaska uplaćene su nam četiri zaostale zarade, pa smo odlučili da za sada zamrznemo štrajk”, kazala je Živković “Vijestima”.

Ona je naglasila da su iz Opštine dobili obećanje da će poštovati dinamiku isplate preostalih 11 zarada.

“To znači da bi do 15. trebalo da nam uplate još po dvije zarade. Ako tako ne bude, gledaćemo se ispred Opštine”, kazala je Živković.

Ako i nije bilo pritiskaka, kako se juče spekulisalo u gradu, jasno je da su se čelnici Opštine brže-bolje potrudili da odlože izvjestan štrajk i tako premijeru, makar na dočeku, stanje u gradu pokažu kroz ružičaste naočare. Tako Lukšić nije vidio nezadovoljne radnike javnih preduzeća kojima Opština po godinu i više duguje plate. Ali je zato premijer morao vidjeti očaj Port Milene i osjetiti smrad koji se danima širi sa tog kanala. Tu ružičaste naočare ne pomažu.

Bonus video: