Vuksanović direktorka Američke privredne komore u Crnoj Gori

Američka privredna komora će nastaviti aktivnosti „u cilju uklanjanja barijera za razvoj biznisa u Crnoj Gori“
117 pregleda 0 komentar(a)
Američka privredna komora, Foto: Amcham.me
Američka privredna komora, Foto: Amcham.me
Ažurirano: 30.06.2011. 14:34h

Generalna skupština Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) izabrala je novi saziv Upravnog odbora, kao i novi menadžment preduzeća na čelu sa predsjednikom, Svetlanom Vuksanovićem, izvršnom direktorkom kompanije Phillip Morris i potpredsjednikom Predragom Lešićem, čelnikom Domena, saopšteno je iz te organizacije.

Za sekretara Komore zaduženog za finansije izabrana je Katarina Bulatović, viši menadžer u revizorskoj kući KPMG.

"Odlukom većine članova Komore na pozicije guvernera bez portfelja sa jednogodišnjim mandatom izabrani su Nela Belević, izvršna direktorka osiguravajuće kuće Uniqa osiguranje i Karen Hilsen, izvršna direktorka kompanije Telenor. Na pozicije guvernera bez portfelja sa dvogodišnjim mandatom izabrani su Igor Ilievski, izvršni direktor kompanije Coca Cola Hellenic Bottling Company i Aleksa Lukić, izvršni direktor Erste banke. Novi Upravni odbor stupa na dužnost istekom mandata postojećem odboru 1. avgusta 2011. godine", stoji u saopštenju.

Oslanjajući se na svoju međunarodnu mrežu i prominentnost svog članstva, kako se dodaje, Američka privredna komora će nastaviti aktivnosti „u cilju uklanjanja barijera za razvoj biznisa u Crnoj Gori“.

"Novi Upravni odbor će intenzivirati dijalog sa donosiocima odluka i predstavnicima međunarodne zajednice u zemlji, istovremeno promovišući principe i najuspješnija iskustva iz američke poslovne prakse", zaključuje se u saopštenju Komore.

Bonus video: