Nakon 2 mjeseca štrajka u TV Budva nema pomaka

Isplata šest neto zarada zaposlenima u TV Budva iznosila bi oko 150.000. Oni vjeruju da Opština ima taj novac.
0 komentar(a)
tvbd_1, Foto: V.LAJOVIĆ
tvbd_1, Foto: V.LAJOVIĆ
Ažurirano: 29.06.2011. 15:46h

Ni nakon dva mjeseca od kada je ekran na programu TV Budva zamračen, zaposleni, njih ukupno 50, i dalje ne odustaju od štrajka, zahtijevajući da im se isplate tri od šest zaostalih zarada, kao i sve nadoknade na plate, da se smijeni aktuelno rukovodstvo, te poveže radni staž.

I pored optimističnih obraćanja gradonačelnika Lazara Rađenovića da će do petka isplatiti tri zaostale zarade zaposlenima koji primaju plate iz budžeta, te da će svakog prvog u mjesecu do novembra isplaćivati po dvije zaostale zarade, čime bi se sustigao zaostak od šest zaostalih zarada, zaposleni u TV Budva smatraju da oni nijesu obuhvaćeni tim programom, jer se ne nalaze na budžetu.

Predsjednica sindikalne organizacije TV Budva pri SSSCG Tanja Mandić rekla je da je „ključ rješenja u rukama Opštine“.

“Predstavnici naše sindikalne organizacije imali su sastanak sa gradonačelnikom Rađenovićem i tada nam je obećano da ćemo dobiti dio zaostalog duga za programske sadržaje iz prošle godine. Duguje nam se, po osnovu programskih sadržaja za prošlu godinu, više od 200.000 eura. Isplata šest neto zarada zaposlenima u TV Budva iznosila bi oko 150.000. Ne vjerujemo da Opština nema taj novac”, kazala je Mandić.

Ona je dodala da su zaposleni i dalje u štrajku do ispunjenja zahtjeva.

“Užasno nam je žao što smo stekli utisak da smo prestali da postojimo za Opštinu, sve do dana kada je Viši sud donio ono nesrećno rješenje o produženju pritvora bivšim opštinskim funkcionerima. Iz štrajka je lako izaći, i to u Opštini znaju”, kazala je Mandićeva.

Predsjednica te sindikalne organizacije, koja okuplja više zaposlenih u ovoj medijskoj kući, a koja je i pokrenula štrajk, ističe da očekuju da dobiju napismeno iz Opštine program sanacije krize u tom elektronskom mediju.

“Zahtijevamo smjenu aktuelnog rukovodstva, direktora i menadžmenta, hitno analiziranje stanja i donošenje pismenog plana za izlazak iz krize u kojoj se TV Budva nalazi. Tražimo i hitnu isplatu minimum tri zaostale plate, pismenu garanciju o dinamici isplate preostalih plata, te isplatu svih regresa i ukupno 29 doprinosa.

Zahtijevamo i organizaciju rada u trenutno dezorganizovanom kolektivu, kao i sredstva za održavanje i opravku tehnike, što bi omogućilo uslove za rad koji trenutno ne postoje”, zahtjevi su koje su prije dvije sedmice, na 13. rođendan, zaposleni uputili rukovodstvu Opštine.

Bonus video: