Bivši radnici "Radoja Dakića" htjeli pred vrata Vlade, ali ih spriječila policija

Sem verbalnog prepucavanja sa pojedinim pripadnicima policije sve se srećno završilo iako je jedno vozilo bilo spremno za hapšenje
134 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Dakić protest, Foto: Boris Pejović
Radoje Dakić protest, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 29.06.2011. 14:27h

Uprkos policijskoj zabrani stotinjak bivših radnika, danas povjerilaca „Radoja Dakića“ protestvovali su između 9 i 10 časova u blizini zgrade Vlade, ali im policija nije dozvolila da se u grupi primaknu ulazu u zgradu izvršne vlasti.

Bivši radnici su ogorčeni što im ni predstavnici Vlade ni potencijalnog investitora nijesu odgovorili na predlog da se u prvoj rati isplati 51 odsto potraživanja. Povjerioci prema sudskim presudama potražuju 42 miliona eura, a konzorcijum Zetagradnja-Čelebić im nudi 35,4 miliona za kupovinu oko 220.000 kvadrata zemljišta bivše fabrike mašina.

Sem verbalnog prepucavanja sa pojedinim pripadnicima policije sve se srećno završilo iako je jedno vozilo bilo spremno za hapšenje neposlušnih protestanata.

" Drugi dio zbora planiramo da odradimo tačno preko puta zgrade Vlade i nema razloga da nam neko stoji na put. Molim policiju, kad ne može da nam pomogne, neka nam se makne sa puta jer sve radimo na korektan i dostojanstven način – rekao je Milan Vukčević, predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca prije nego što se uputio ka Vladi gdje je želio zvanično da zatraži razgovor sa premijerom Igorom Lukšićem.

" Vi znate da vam je prilaz zabranjen i želim samo da vam kažem da neće moći da prođete i da samo možete napraviti problem" upozorio je predstavnike radnika policajac Đorđije Maraš koji u pratnji svojih službenika nije dozvolio da organizovano krenu put Vlade.

Nastalo je verbalno prepucavanje, a svega nekoliko članova Koordinacionog odbora povjerilaca na kraju su uspjeli da dođu pred ulaz u zgradu Vlade. Nakon što u zgradi izvršne vlasti nijesu mogli naći sagovornika za rješavanje svog problema vratili su se na početno mjesto.

Zakazati osmu prodaju imovine

" Stvoreni su uslovi da se zakaže osmo ročište za prodaju imovine. Moraćemo reagovati jer su nas (pojedini advokati) jednom preveslali kada su izmjestili iz predmeta prodaje dio imovine čiji samo jedan dio smo uspjeli povratiti" rekao je Vukčević.

On je pozvao predstavnike Vlade da što prije pomognu da se riješe problemi bivših radnika jer su im na kućne adrese ovih dana stigla upozorenja zbog neplaćenih računa za vodu i struju.

Bonus video: