Bivši radnici Autoprevoznog dobili dozvolu da štrajkuju u prostorijama SSCG

Oko 50 bivših radnika su dva i po dana proveli na ulici i ulaznim stepenicama SSCG tražeći po 250 eura po godini radnog staža
0 komentar(a)
Autoprevozno štrajk, Foto: Boris Pejović
Autoprevozno štrajk, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.06.2011. 15:12h

Četvoro bivših radnika nekadašnjeg nikšićkog preduzeća Autorevozno dobilo je dozvolu od generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore da štrajk glađu nastave u prostorijama te radničke asocijacije.

Oko 50 bivših radnika su dva i po dana proveli na ulici i ulaznim stepenicama SSCG tražeći po 250 eura po godini radnog staža koje, kako smatraju, SSCG treba da im isplati.

Nakon razgovora sa Masoničićem dogovoreno je da se svi osim Milosava Đikanovića, Dušana Radovića, Radula Vujačića i Radovana Vujačića vrate u Nikšić i prekinu štrajk glađu.

"Nama su dozvolili da uđemo unutra i bolje nam je nego na ulici. Kolege smo uspjeli da ubjedimo da prekinu štrajk jer dosta njih ima zdravstvenih probllema i nije im lako da stoje na suncu, a i ometaju saobraćaj", kazao je Đikanović.

On je rekao da je Izvršni odbor SSCG shvatio da njih 95 imaju ista prava kao njihove kolega kojima su ranije uplatili novac.

"Dogovoreno je da se rasprava o nama nastavi u ponedjeljak na Skupštini i da se uporedi dokumentacija i utvrdi koje je ministarstvo ranije učestvovalo u raspodjeli novca", kazao je Đikanović.

Nekadašnji radnici Autoprevoznog su tri dana štrajkovali glađu ispred zgrade SSCG u Ulici Novaka Miloševa.

Bonus video: