Daka Davidović traži 8 miliona od Željezare i tvrdi da će ih pokloniti

"I pored više upozorenja i nuđenja realne nagodbe za korišćenje našeg zemljišta za deponovanje otpada iz Željezare, Željezara je to protivpravno i dalje činila"
153 pregleda 0 komentar(a)
Daka Davidović, Foto: Srđo
Daka Davidović, Foto: Srđo
Ažurirano: 24.06.2011. 08:59h

Direktor i vlasnik kompanije Neksan Miodrag Daka Davidović, koji je prije nešto više od mjesec pomogao da se obnovi proizvodnja u nikšićkoj Željezari prijavio je u stečajnom postupku svoje potraživanje u iznosu od 7,96 miliona eura.

" I pored više upozorenja i nuđenja realne nagodbe za korišćenje našeg zemljišta za deponovanje otpada iz Željezare, Željezara je to protivpravno i dalje činila.

Naše molbe nijesu razmatrali niti se udostojili da na njih odgovore. S obzirom na to da je po našem proračunu deponovala oko 34.000 tona godišnje, to je za četiri godine 136.000 tona.

Kako cijena deponovanja štetnog otpada u Crnoj Gori iznosi oko 60 eura po toni to Željezaru dužimo za iznos od 7.960.000 eura. Zbog situacije u kojoj se nalazila Željezara do sada se nijesmo javljali sudovima.

Međutim, mislimo da je sada trenutak da se donese konačna odluka, a mi ćemo sav prihod od ove transakcije priložiti u humanitarne svrhe" navodi se između ostalog u prijavi potraživanja u stečajnom postupku koju je potpisao direktor Neksana Miodrag Davidović.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: