Peković zaradio 33.000 eura od “Maksimusa” i “Top hila”

Godinu ranije, kompanija bivšeg košarkaša prijavila dobit od 214.841 euro, a za 2015. godinu 349.000.
224 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Peković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Peković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.04.2018. 05:53h

Kompanija “Top hil“ koja gazduje popularnim diskotekama - kotorskim “Maksimusom“ i budvanskim „Top hilom”, vlasništvo bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, prošlu godinu završila je sa dobitkom od 33.318 eura. To piše u finansijskom izvještaju koji je firma nedavno predala Poreskoj upravi.

Godinu ranije, prijavili su dobiti od 214.841 eura, a za 2015. godinu 349.000.

Prema izvještaju, imovina kompanije procijenjena je na 2,9 miliona eura i odnosi se na poslovne prostore koje imaju u kotorskoj Citadeli, gdje se i nalazi „Maksimus“.

Peković je krajem prošle godine kazao da stoji iza firme „Top hil". Pojasnio je da je firmu u stečaju kupio na licitaciji.

Prema Centralnom registru privrednih subjekata, firmu je osnovala ofšor kompanija “Domino investment“ sa Maršalskih ostrva, a izvršni direktor je Dragan Panić.

On je i izvršni direktor u Pekovićevoj firmi “Spencer & Hill“, koja je vlasnik bečićkog hotela “Mediteran“.

Kompanija “Top hil“ je avgustu 2016. postala vlasnik “Maksimusa“, koji je prethodno sudski izgubila Zoja Dudić, udovica ubijenog Dragana Dudića Frica.

Vrhovni sud je odbio je kao neosnovan zahtjev za reviziju, kojim je Dudićeva tražila da se ponište presude Osnovnog i Višeg suda da poslovni prostori ostaju u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga.

Diskoteka “Maksimus”, kao dio imperije nekada najbogatijeg Kotoranina Dragana Dudića - Frica, koji je bio bliski poslovni partner narkobosa Darka Šarića, optuženog za međunarodni šverc kokaina, prešla je u vlasništvo Hypo Alpe Adria lizinga, nakon što nije otplaćivan kredit od pet miliona eura za koji je založen popularni noćni klub.

Mjesec nakon pravosnažnosti presude, diskoteka prelazi u ruke budvanskog ”Top hila” koji se u Upravi za nekretnine knjiži na 1.689 kvadrata poslovnog prostora u kompleksu Citadele.

Budvanska firma je kupila diskoteku za, po svemu sudeći, 2,3 miliona eura, na koliko su uzeli kredit kod jedne banke.

Na upravo tu sumu, banka je upisala hipoteku i zabranu otuđenja i opterećenja, a ”Top hil” se obavezao da će kredit vratiti do 1. septembra 2020.

Budvi devet miliona za zakup zemljišta

Kompanija “Top Hill“ je u junu 2012. na 30 godina zakupila zemlju Opštine Budva na brdu Toplišu, na kojoj se nalazi diskoteka. Obavezala se da će u opštnsku kasu uplatiti gotovo devet miliona eura, odnosno 300.000 godišnje.

Za zakup 3.900 kvadrata zemlje na Toplišu, firma mjesečno plaća 69.817,10 eura u periodu od od 15. juna do 15. septembra, a za ostale mjesece po 13.963,42 eura.

“Top Hill” redovno izmiruje obaveze.

Bonus video: