Treba vam 10 miliona juana? Javite se Vujici Lazoviću

Lazoviću se danas ipak desilo da pred novinarima i kineskom delegacijom ponovi istu stvar koju je rekao u septembru prošle godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.06.2011. 18:59h

Potpredsjednik Vlade Vujica Lazović, izgleda uvijek ima u rukavu ima po neku izjavu o saradnji sa Kinom, osim kada je u pitanju izgradnja autoputa.

Lazoviću se ipak desilo da pred novinarima i kineskom delegacijom ponovi istu stvar koju je rekao u septembru prošle godine, otkriva Televizija "Vijesti".

"Vlada Narodne Republike Kine će ustupiti bespovratnu pomoć Vladi Crne Gore u iznosu od 10 miliona juana", rekao je Lazović 24. septembra 2010. godine. Ali i danas, gotovo na isti način.(video)

70 službenika na seminare u Kini

Predstavnici vlada Crne Gore i Kine potpisali su danas tri sporazuma:

  • o ekonomskoj i tehničkoj saradnji
  • o razmjeni nota o seminarima za obučavanje ljudskih resursa
  • o unaprijeđenju saradnje u izgradnji infrastrukture.

"Potpisali smo i Sporazum o unaprijeđenju i razvoju ljudskih resursa, kojim je Kina obezbijedila 650 hiljada eura za usavršavanje kadra iz državne administracuije. To će biti seminari koji će se održati u Kini za 70 crnogorskih državnih službenika iz oblasti zaštite životne sredine i infrastrukture", rekao je Lazović nakon potpisivanja sporazuma sa zamjenikom kineskog ministra trgovine, Džongom Šanom.

Sporazum o unaprijeđenju i saradnji u razvoju infrastrukture potpisali su Šan i ministar saobraćaja Andrija Lompar i on predstavlja pravni okvir za realizaciju projekata u oblasti saobraćaja.

Galerija

Bonus video: