Radnici Autoprevoznog štrajkuju glađu u Savezu sindikata

Đikanović kaže da im je Masoničić na sastanku nudio obećanja i tražio odlaganje štrajka glađu ali on i kolege ne mogu više da čekaju
0 komentar(a)
Bivši radnici Autoprevoznog, Foto: Arhiva Vijesti
Bivši radnici Autoprevoznog, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 21.06.2011. 17:35h

"Imali smo zaista dosta strpljenja. Čekali smo da svi koji su nam obećavali pomoć urade nešto ali i dalje smo na početku. Zbog toga počinjemo sa štrajkom glađu", kazao je predstavnik bivših radnika nekadašnjeg preduzeća Autoprevozno iz Nikšića Milosav Đikanović.

Odluku je saopštio nakon održanog sastanka u Opštini Nikšić kome su pored Đikanovića i njegovih kolega prisustvovali i predsjednik opštine Nebojša Radojičić, generalni sekretar Saveza Sindikata Crne Gore (SSCG) Zoran Masoničić i predsjednik Opštinskog Sindikalnog Povjereništva (OSP) Branko Gardašević.

Štrajk bivših radnika Autoprevoznog, njih 95, neće početi ispred prostorija OSP-a u Nikšiću, kako je to nedjeljama ranije najavljivano, već će štrajkovati u prostorijama SSCG u Podgorici, počev od srijede od 10 časova.

Nakon uvođenja stečaja 130 radnika Autoprevoznog je poslato na Biro rada uz otpremnine od 1.926 eura

Prema njegovim riječima Masoničić im je ponovo na pomenutom sastanku nudio obećanja i tražio odlaganje štrajka glađu ali on i kolege ne mogu više da čekaju.

"Napustio sam sastanak revoltiran jer je zaista bilo dosta obećanja i odlaganja. Sa odlukom o početku štrajka glađu saglasne su sve kolege kojima se duguje od od 2.500 do 6.000 eura, što zaista nije mnogo. Ako ima novca za otpremnine od 20.000 do 30.000 eura može se naći i za nas. Ne tražimo ništa što nije naše. Zahvalni smo Gardaševiću i lokalnoj upravi koji su nas podržali ali na žalost mi od njihove verbalne podrške nemamo ništa a oni nijesu u mogućnosti da nas podrže finansijski. Predsjednik Opštine je obećao da će o našem problemu pokušati da razgovara sa predstavnicima nadležnih ministarstava", kazao je Đikanović.

Nakon uvođenja stečaja 130 radnika Autoprevoznog je poslato na Biro rada uz otpremnine od 1.926 eura. Njih 35, koji su štrajkovali ispred Vlade, dobili su i dodatne otpremnine, većinom od SSCG, – 250 eura po godini staža.

Preostali radnici, njih 95, već tri godine traže da dobiju iste otpremnine koje su dobile njihove kolege. Do sada su dobijali samo obećanja.

Bonus video: