Za 109.000 eura izdata parcela na kojoj je diskoteka Top Hill

U medijima se pominjalo da u kompaniji “Top hill” kapital ima Darko Šarić. U registru Privrednog suda piše da je osnivač firma Domino Investment S. A., sa Kipra
275 pregleda 0 komentar(a)
top hil, Foto: Arhiva "Vijesti"
top hil, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 18.06.2011. 12:33h

Podgorička firma “Top hill” prvorangirana je na tenderu za zakup atraktivnog zemljišnog kompleksa od jednog hektara na brdu Topliš iznad Budve, gdje se nalazi i popularna diskoteka “Top hill”.

“Vijestima” je u Opštini potvrđeno da je kompanija prihvatila da za godišnji zakup 9.283 kvadrata uplati 109.000 eura, koliko je kao minimalnu zakupninu tražila lokalna uprava u Budvi.

Nakon što je “Miraks” doživio finansijski kolaps, parcela je prošle godine ustupljena sa svim postojećim sadržajima firmi “Top hill”

Nekadašnja deponija

Prema tenderu Sekretarijata za zaštitu imovine, mjesečna zakupnina 9.283 kvadrata opštinske zemlje van i u sezoni iznosi 0,93 eura po kvadratu, što je oko 8.500 eura ukupno.

U zakup se nudi 2.700 kvadrata zemlje na kojoj je izgrađena diskoteka, i ostalih 6.500 kvadrata gdje je parking.

Kompanija “Top hill” i prošle godine je u zakup držala diskoteku i deset puta veći okolni zemljišni kompleks.

Tada se na tenderu našlo gotovo 90.000 kvadrata zemlje, koji su ustupljeni po cijeni od 0,65 eura po m2, što je za polugodišnji zakup iznosilo oko 17.000 eura. Kompanija je minule sezone dogradila i renovirala diskoteku.

Parcela na Toplišu, koja je nekada bila deponija građevinskog otpada, prije šest godina ustupljena je na 30-godišnji zakup španskoj kompaniji “Numerico trejd limited” koja se obavezala da izgradi najveći vodeni grad na jadranskoj obali sa svim atraktivnim sadržajima.

Domino Investment S. A.

Međutim, nakon dvije godine, inostrani partner izašao je iz te priče, a Opština na sebe preuzela projekat, prenamjenovala cijelu lokaciju, i planirala je za atraktivne sadržaje sa zabavu odraslih.

U projekat je ušla ruska kompanija “Miraks” koja je sagradila diskoteku na otvorenom “Miracle lounge” i uspjela da jedno ljeto napravi dobar poslovni angažman, i ugosti brojna domaća i inostrana imena sa muzičke scene.

Nakon što je “Miraks” doživio finansijski kolaps, parcela je prošle godine ustupljena sa svim postojećim sadržajima firmi “Top hill”, koja je nastavila da kreira muzičku ponudu.

Diskoteka je dobro posjećena, svake večeri primala je po nekoliko hiljada mladih, i bila domaćin gotovo svim većim muzičkim imenima iz regiona, i svjetskim DJ-evima.

Iako se još prošle godine u medijima pominjalo da u kompaniji “Top hill” svoj kapital imaju odbjegli narkobos Darko Šarić, kao i kotorski biznismen Darko Dudić Fric, koji je ubijen prošle godine u Kotoru, u Centralnom registru Privrednog suda sada piše da je stoodstotni osnivač, firma Domino Investment S. A., sa Kipra.

Bonus video: