Bivši radnici Radoja Dakića blokirali Opštinu na 10 sekundi

"To smo uradili jer je Opština zarobljena od strane gradonačelnika", izjavio je predsjednik Koordinacionog odbora
0 komentar(a)
Radnici Radoja Dakića, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radnici Radoja Dakića, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.06.2011. 08:13h

Bivši radnici, a danas povjerioci “Radoja Dakića” protestovali su u srijedu u blizini zgrade Vlade i pred sjedištem lokalne samouprave u Podgorici i svojim tijelima oko 9.30 časova, u širokom luku, 10-ak sekundi blokirali su ulaz u zgradu Opštine.

"Nijesmo uspjeli da stupimo u kontakt sa gradonačelnikom Miomirom Mugošom jer nam je rečeno da nije tu, a njegov zamjenik Dragan Mijajlović bio je na sastanku. Izveli smo performans i u širokom luku „zarobili“ ulazak u zgradu opštine 10 sekundi.

To smo uradili jer je Opština zarobljena od strane gradonačelnika, koji je uz to kroz parlament, upravne odbore i komisije obavlja šest funkcija", izjavio je predsjednik Koordinacionog odbora povjerilaca "Radoja Dakića" Milan Vukčević.

Prema izvršnim sudskim presudama, bivšim radnicima Dakića se duguje oko 42 miliona eura

On je naveo da je gradonačelnik Mugoša "bio rukovodilac radnog tijela koje je izmjestilo dio lokacije koja je bila predmet sudske prodaje", kao i da im još nije odgovorio kada će biti usvojen urbanistički plan za zemljište "Radoja Dakića", od čega zavisi prodaja zemljišta i rokovi za isplatu povjerilaca.

Krivična prijava protiv gradonačelnika

Prema izvršnim sudskim presudama, bivšim radnicima Dakića se duguje oko 42 miliona eura.

Ovih dana pojedini advokati mijenjaju pravila, što je atak na ustavom zagarantovana prava povjerilica", rekao je Vukčević

"Ukoliko ne dobijemo odgovor, podnijećemo krivičnu prijavu protiv Mugoše zbog prodaje naše imovine kompaniji Delta. Usvajanje detaljnog urbanističkog plana je neizvjesno i mi ne možemo čekati gradonačelnika dok obradi pojedine odbornike za glasanje u lokalnom parlamentu, već tražimo garanciju Vlade da će posao biti realizovan. Mi više ne možemo čekati", dodao je Vukčević.

On je istakao da traže novi razgovor sa premijerom Igorom Lukšićem.

"Dolaskom novog premijera stvari su počeli rješavati nabolje, ponuda za kupovinu zemljišta je značajno povećana sa 26 na 35,4 miliona eura, ali još nijesmo došli do konačnog rješenja problema. Tražimo da se smanje rokovi vezano za isplatu novca bivšim radnicima, uskladi dinamika i poveća iznos prve rate.

Ovih dana pojedini advokati mijenjaju pravila, što je atak na ustavom zagarantovana prava povjerilica", rekao je Vukčević.

On je zaključio da povjerioci neće žuriti sa izjašnjavanjem oko ponude konzorcijuma kompanija Zetagradnja - Čelebić već u ovom trenutku prevenstveno traže pomoć Vlade.

Bonus video: