U Hypo Alpe - Adria banci jeftiniji stambeni krediti

"To je za sadašnje tržišne uslove veoma povoljna kamatna stopa za stambene kredite" ocijenili su iz Hypo Alpe-Adria banke.
104 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2011. 17:13h

Hypo Alpe-Adria banka promijenila je politiku odobravanja stambenih kredita tako da će taj proizvod građanima biti dostupan po efektivnoj kamatnoj stopi od 8,42 odsto, saopšteno je iz te finansijske kompanije.

"Krediti se odobravaju na period od pet do 30 godina i bez učešće uz kamatu od sedam odsto i tromjesečni euribor, što na kraju iznosi 8,42 odsto. To je za sadašnje tržišne uslove veoma povoljna kamatna stopa za stambene kredite" ocijenili su iz Hypo Alpe-Adria banke.

Osim kredita za kupovinu nekretnine, gdje se cjelokupan iznos kredita isplaćuje prodavcu, banka stambene kredite odobrava i za rekonstrukciju i adaptaciju gdje se 50 odsto iznosa kredita realizuje namjenski, shodno profakturama za građevinski materijal i usluge, a 50 odsto u gotovini na račun korisnika kredita.

"Krediti se odobravaju stalno zaposlenim građanima, a mjesečna obaveza ne smije prelaziti 50 odsto redovnih neto mjesečnih primanja. Postoji i mogućnost sudužništva sa članom porodice i u tom slučaju mjesečna rata ne smije prelaziti 50 odsto zajedničkih neto mjesečnih prihoda. Sredstvo za obezbjeđenje kredita su plata koja se prima u Hypo banci, hipoteka, a po potrebi i sudužnik. Prihodi koji imaju stalni karakter mogu se uzeti u obzir kao dopuna kreditne sposobnosti učesnika u kreditu. Predmet hipoteke može biti stan koji se kupuje, kao i neka druga nepokretnost" stoji u saopštenju Hypo Alpe-Adria banke.

Bonus video: