Luka Bar privlačna privrednicima iz Brazila

Opština Bar i Luka Bar biće vam partneri u kreiranju što povoljnijeg ambijenta za potencijalne investitore iz Brazila obećale su gradske vlasti brazilskom ambasadoru
0 komentar(a)
Brazilski ambasador i Pavićević, Foto: Radomir Petrić
Brazilski ambasador i Pavićević, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 15.06.2011. 17:06h

Bar je za Brazil posebno interesantan zbog luke - potencijalno veoma važnog saobraćajnog čvorišta koje bi brazilske privrednike povezalo sa zemljama regiona.

To je rekao novoimenovani ambasador Brazila u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Aleksandre Ador Neto.

Posjeta brazilskog diplomate opštini Bar uslijedila je dan nakon predaje akreditivnih pisama predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću, a glavna tema razgovora sa predsjednikom Opštine Žarkom Pavićevićem bila je mogućnost, prije svega, privredne saradnje Bara i Crne Gore sa Brazilom.

Ador Neto je naglasio da očekuje saradnju i u oblasti kulture i najavio moguće nastupe brazilskih umjetnika na Barskom ljetopisu.

“Odmah nakon predaje akreditiva, želio sam da se upoznam sa potencijalima Bara i Luke, jer mislim da mogu imati značajnu ulogu u odnosima između naše dvije zemlje. Brazilska ekonomija ide uzlaznom putanjom, veliki je broj jakih kompanija koje rade po cijelom svijetu, siguran sam da i sa crnogorskim privrednicima možemo u kratkom roku uspostaviti uspješnu saradnju u raznim oblastima. Luka Bar bi mogla da postane važno saobraćajno čvorište koje bi brazilske kompanije povezalo sa Crnom Gorom, ali i sa zemljama regiona”, kazao je brazilski diplomata.

Ističući da su barska uprava, privrednici i kulturni poslenici spremni za saradnju, Pavićević je dodao da vjeruje da će diplomatske aktivnosti Ador Nete „vrlo brzo dati konkretne rezultate u stvaranju što boljih uslova za našu saradnju“.

“Opština Bar i Luka Bar biće vam partneri u kreiranju što povoljnijeg ambijenta za potencijalne investitore iz Brazila”, naveo je Pavićević.

U sklopu posjete Baru, ambasador Brazila je obišao i Luku Bar i razgovarao sa rukovodstvom te kompanije.

Bonus video: