pine kao iz snova

Ovako arhitekte iz Slovenije vide tivatsku rivu

Izgradnja i rekonstrukcija na 9.900 kvadratnih metara gradske rive trebala bi otpočeti do kraja ove godine, a za te poslove je JP „Morsko dobro“ izdvojilo 400.000 eura.
55 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.06.2011. 19:19h

Izložba radova međunarodnog konkursa, koji je JP „Morsko dobro Crne Gore“ raspisalo za izradu idejnog urbanističko- arhitektonskog rješenja rekonstrukcije i uređenja gradske rive „Pine“ u Tivtu otvorena je večeras u zgradi opštine na Trgu magnolije.

U konkurenciji devet pristiglih radova prva nagrada, vrijedna 8.000 eura, dodijeljena je autorskom timu iz Slovenije koji su činili arhitekte sa Urbanističkog instituta Republike Slovenije: Andrej Erjavec, Kaliopa Dimitrovska Andrews, Mojca Balant i mr Ina Šuklje Erjavec.

Nagrada i Ivanu Stipaniću

Po mišljenju žirija oni su svojim radom, pod šifrom „Teuata“, kompletno i kvalitetno odgovorili na zadatke i uslove konkursa.

Drugorangirani rad, uz koji ide nagrada od 5.000 eura, djelo je grčkog arhitekte Joanisa Oikonomoua i kolege mu iz Kotora, Ivana Miloševića, a Ivan Stipanić iz Tivta dobio je treću nagradu vrijednu 3.000 eura.

U prisustvu čelnih ljudi lokalne uprave, direktora javnih ustanova i preduzeća, zvanica iz javnog života Tivta i Boke, te zainteresovanih građana izložbu je otvorio, a i nagrade uručio, predsjednik konkursnog žirija, mr Dragoljub Marković.

Narednih petnaestak dana Tivćani mogu u holu Gradske kuće vidjeti nagrađene radove, na prvom spratu je izloženo preostalih šest radova sa konkursa, a svoje mišljenje o predloženim rješenjima mogu iskazati putem anketnih listića.

Izgradnja i rekonstrukcija na 9.900 kvadratnih metara gradske rive trebala bi otpočeti do kraja ove godine, a za te poslove je JP „Morsko dobro“ izdvojilo 400.000 eura.

Preporučujemo za Vas