Radnici Novog Prvoborca u teškim uslovima nastavljaju štrajk glađu

Zdravlje radnika je ugroženo i trojica bi bezuslovno trebalo da prestanu sa gladovanjem savjetuju ljekari, što oni odbijaju
0 komentar(a)
Novi Prvoborac, Foto: Slavica Kosić
Novi Prvoborac, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.06.2011. 14:01h

Radnici AD Novi Prvoborac ne odustaju od štrajka iako im je zdravlje ozbiljno ugroženo.

Iako je glavna državna inspektorka Angelina Medjedović naredila da se prema zakonu sve prostorije moraju zapečatiti, inspektorka rada Aleksandra Mustur odbila je da to uradi pravdajući da neće štrajkače da izbaci na ulicu.

U bifeu AD Novi Prvoborac u Meljinama tri dana 11 radnika štrajkuje glađu.

Zdravlje radnika je ugroženo i trojica bi bezuslovno trebalo da prestanu sa gladovanjem savjetuju ljekari, što oni odbijaju.

Da zamrznu štrajk bar do ponedjeljka radnicima je savjetovao i hercegnovski gradonačelnik Dejan Mandić koji cijeli dan dogovara sastanak sa predstavnicima ministarstva odbrane, ekonomije , finasija i ministarstvom rada i socijalnog staranja sa kojima bi u ponedjeljak trebalo da se postigne rješenje za radnike Prvoborca.

Radnici traže pismene garancije od Vlade koja u AD Prvoborac ima oko 22 odsto akcija da će dobiti otpremnine nakon što su proglašeni tehnološkim viškom, da će im biti povezan radni staž , odnosno da će biti ispoštovan socijalni program.

Po svemu sudeći pred radnicima je još jedna mučna noć, jer su uslovi za odmor i spavanje na prostirkama od stiropora nemogući.

Samo živi radnici mogu dobiti satisfakciju ako se njihovi zahtjevi ispoštuju.

Bonus video: