Od utorka pojačan inspekcijski nadzor na primorskim gradilištima

Od ukupno 23 konrolisana gradilišta, kako su naveli, na osam je izrečena privremena mjera zabrane rada.
0 komentar(a)
gradilište, Foto: Boris Pejović
gradilište, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.06.2011. 11:22h

Inspektori rada počeće od utorka pojačani nadzor na gradilištima u šest primorskih opština, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.Nadzorom će, kako se navodi, biti obuhvaćeno ukupno 89 gradilišta od čega 62 u Budvi, deset u Baru, sedam u Kotoru, pet u Herceg-Novom, tri u Tivtu i dva u Ulcinju.Iz Ministarstva su objasnili da se pojačan nadzor obavlja u cilju poštovanja zakona o radu i o zaštiti na radu, sa posebnim akcentom na suzbijanje rada na crno.

Iz Ministarstva su dodali da je akcija pojačanog inspekcijskog nadzora na gradilištima sprovedena i u Podgorici od 24. do 27. maja.“Nadzorom su obuhvaćena 23 gradilišta, na kojima je zatečeno 47 izvođača radova i svi su kontrolisani kao posebni subjekti nadzora, a ostali su obiđeni u više navrata, ali se na njima nijesu izvodili radovi”, precizirali su iz Ministarstva.

Akcija pojačanog inspekcijskog nadzora na gradilištima sprovedena i u Podgorici od 24. do 27. maja

Od ukupno 23 konrolisana gradilišta, kako su naveli, na osam je izrečena privremena mjera zabrane rada, kojom je obuhvaćen 21 izvođač. “Zbog utvrđenih nepravilnosti izrečene su 142 mandatne kazne u ukupnom iznosu od 23,43 hiljade EUR i donijeta 23 ukazivanja sa ostavljenim rokom za otklanjanje nepravilnosti”, saopštili su iz Ministarstva.

Naknadnim kontrolama utvrđeno je da je najmanje 65 osoba regulisalo radno-pravni status u skladu sa zakonom

Bonus video: