Bivši radnici Duvankomerca danas dobijaju dio otpremnina

Radnici Duvankomerca tokom štrajka zahtijevali su uvid u ugovor o prodaji zemljišta, povezivanje staža i realizaciju socijalnog programa.
0 komentar(a)
Duvan komerc, štrajk, Foto: Vesko Belojević
Duvan komerc, štrajk, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 04.06.2011. 09:25h

Bivši radnici Duvankomerca od danas će sa računa moći da podignu novac od prodaje objekta u Podgorici, kao dio socijalnog programa. Radnicima je u petak na račune uplaćeno milion eura od prodaje objekta ukupne površine 860 metara kvadratnih na javnom nadmetanju koje je održano 26. maja. Kupac je bio Investiciono razvojni fond (IRF).“To je 40 odsto socijalnog programa, pa će radnici danas dobiti toliki dio otpremnine koja im sljeduje”, kazao je agenciji Mina-business predstavnik bivših radnika Duvankomerca, Dejan Bojović. On je dodao da su zadovoljni dosadašnjom realizacijom dogovora sa Vladom, jer je sve ispoštovano osim povezivanja radnog staža.“Računam da će se tokom naredne sedmice i to riješiti, jer su nam rekli da je došlo do nekih tehničkih problema”, objasnio je Bojović.Bivši radnici očekuju da će im kompletan socijalni program biti isplaćen do početka septembra.

Oni su 16. maja, nakon skoro sedmicu štrajka glađu, prihvatili ponudu Vlade da im početkom juna isplati milion eura za socijalni program i poveže radni staž, a ukoliko se imovina ne proda na tenderu, ostatak novca će im uplatiti do septembra. Radnici Duvankomerca tokom štrajka zahtijevali su uvid u ugovor o prodaji zemljišta, povezivanje staža i realizaciju socijalnog programa.

Bonus video: