Reagovanje kompanije Televex: Nijesmo u dilu sa Sekulićem

S obzirom da u tenderu stoji da se može koristiti svjetiljka firme Schreder ili slična, u cilju uštede mi smo ponudili drugog proizvođača.
546 pregleda 0 komentar(a)
Toranj Dajbabska gora, Foto: Luka Zeković
Toranj Dajbabska gora, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 30.05.2011. 20:27h

Povodom teksta “Sekulić progurao faličnu ponudu” od 30. maja u kojem se navodi da je Komisija za kontrolu javnih nabavki prihvatila žalbe dva učesnika tendera i poništila rješenje Agencije za elektronske komunikacije kojim su dva posla završnih radova, vrijednih 240 hiljada eura, data firmi Televex, reagovao je izvršni direktor preduzeća Televex Vesko Mijajlović.

"Ovim tekstom proizilazi da je naša firma pokušala u saradnji sa naručiocem nezakonito dobiti posao vrijednosti 158.584 eura za partiju II i 81.817 eura za partiju III. Mi kao učesnici smo ponudili opremu koja je u potpunosti slična opremi navedenoj u zahtjevu naručioca.

Naime, umjesto podne svjetiljke od firme Schreder koja ima cijenu od preko 900 eura, mi smo ponudili komparativnu vodećeg evropskog proizvođača led svjetiljki Linea light za značajno manju cijenu.

S obzirom da u tenderu stoji da se može koristiti svjetiljka firme Schreder ili slična, u cilju uštede mi smo ponudili drugog proizvođača.

Neshvatljivo je da Komisija za kontrolu postupaka javnih nabavki ocjenjuje tehničke karakteristike opreme, a da za isto ne potraži stručnu analizu, jer smo mi naručiocu prezentirali sve dokaze da je ponuđena oprema u potpunosti ekvivalentna opremi firme Schreder.

U tekstu se takođe ne navodi da je firma Televex dala 15 odsto povoljniju cijenu od firmi koje su se žalile na odluku naručioca.

Ovim putem želimo da istaknemo ako je neka firma u Crnoj Gori žrtva Komisije za kontrolu postupka javnih nabavki, onda smo to mi. Ovo je četvrti slučaj da Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki donosi odluku koja je na štetu naše firme.

Interesantno je da je Upravni sud u dva od ova četiri slučaja donio odluku u našu korist, a da Komisija za to ne mari ili ne izvršava odluku Upravnog suda. Preostala dva slučaja su u toku.

Pokušaj da se naša firma dovede u vezu sa bilo kojim naručiocem je besmislena, jer postoji više slučajeva gdje smo bili najpovoljniji sa cijenom, a naručilac nas nije rangirao kao prvorangiranog ponuđača, nakon čega Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki potvrdi odluku naručioca, a Upravni sud nakon svega opet donese odluku u našu korist.

Želimo još jednom da naglasimo, da firma Televex učestvuje u postupcima javnih nabavki od njihovog početka i da nikada nije dobila posao a da pri tome nije dala najpovoljniju cijenu i imala kompletnu dokumentaciju" saopštio je Mijajlović.

Bonus video: