Crnogorci u Antaliji: Niđe nije k'a u našem Splendidu

Četvoročana crnogorska porodica zna potrošiti od četiri do 15 hljada eura tokom boravka u turskom ljetovalištu
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 07:37h

Menadžer turističke destinacije Antalija u Turskoj, Danijel Lečar govorio je za "Vijesti" o poznatom turskom lljetovalištu sa 582.000 smještajnih kapaciteta i navikama balkanskih gostiju sa dubokim džepom.

Očekuje se da će Antaliju ove godine posjetiti oko 11 miliona turista, a običaj je da su najbrojniji gosti iz Rusije. Iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine turisti najčešće dolaze od juna do oktobra.

Jedan od direktora privatne firme bio je u najskupljem kompleksu Mardan palas, koji se povezuje sa ruskim tajkunom Romanom Abramovičem, kada se pročulo da ga je samo šoping koštao 24.000 eura

U brojnim luksuznim velikim hotela, sedmodnevni paket-aranžman po osobi košta od hiljadu eura pa nadalje.

“U boljim hotelima sa tri zvjezdice u Alanji, gradu Antalija ima aranžmana od 300 do 700 eura", naglašava Lečar.

Lečar, koji je iz Novog Sada, izdvaja da Srbi kupuju stanove u Antaliji, jer kvadrat u najluksuznijoj zoni košta u prosjeku oko 500 eura, dok se kvadrat ekskluzivnih vila prosječno cijeni od 750 do 800 eura.

Niđe nije ka' u našem Splendidu

Najbolje hotele u Beleku i Lari biraju strani i balkanski političari, bogate porodice, biznismeni, sportisti, glumci, pjevači.

"Četvoročana crnogorska porodica zna potrošiti od četiri do 15 hljada eura tokom boravka u turskom ljetovalištu. Jedan od direktora privatne firme bio je u najskupljem kompleksu Mardan palas, koji se povezuje sa ruskim tajkunom Romanom Abramovičem, kada se pročulo da ga je samo šoping koštao 24.000 eura", nezvanično prepričavaju upućeni vodiči iz Turske.

Nije strano ni kada se čuje da biznismeni iz Crne Gore, koji su se obogatili preko noći, traže dlaku u jajetu u kompleksima svjetskog ranga, uz komenatar da “niđe nije ka` u našem Splendidu”.

Simović na visokoj nozi

Antalijski zaliv je posjećivao bivši crnogorski ministar poljoprivrede iz DPS-a Milutin Simović, koji je sa nježnijom polovinom boravio u romantičnom i skupom hotelu Adam i Eva, ali i u jednom od najskupljih – Kalisti. Sa porodicom u Beleku u ekskluzivnim hotelima ljetuje i predsjednik PzP-a Nebojša Medojević.

Kompleks neobične kružne arhitekture – Kalista ima VIP vila Lav i okuplja kraljevske porodice, vlasnike kompanija, oligarhe… Dnevni zakup je deset do 15 hiljada eura, a tokom obilaska vile je saopšteno da samo mogu otkriti da je posjećivao Abramovič. “Vijestima” je preneseno da je 2008. sa prostora ex Jugoslavije dolazio i srpski biznismen Miroslav Mišković.

Bonus video: