Objekat Duvankomerca u Podgorici prodat za milion eura

Na prodaju je bio ponuđen i poslovno-magacinski i magacinski prostor u Herceg Novom po cijeni od 139,5 hiljada eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2011. 12:22h

Na javnom nadmetanju za kupovinu imovine podgoričkog Duvankomerca, prodat je objekat u Podgorici po cijeni od milion eura, koji bi trebalo da bude iskorišćen za isplatu socijalnog programa radnicima.

Iz stečajne uprave su saopštili da je prodat objekat u Podgorici ukupne površine 860 metara kvadratnih, po početnoj cijeni od milion eura.

"Cijela suma određena je za isplatu socijalnog programa za radnike", rekli su iz stečajne uprave.

Oni su naveli da je bilo dosta zainteresovanih za kupovinu, ali i da je rok za dostavljanje ponuda bio kratak.

Bivši radnici Duvankomerca prihvatili su 16. maja, nakon skoro sedmicu štrajka glađu, ponudu Vlade da im početkom juna isplati milion eura za socijalni program i poveže radni staž, a ukoliko se imovina ne proda na tenderu, ostatak novca će im uplatiti do septembra.

Radnici Duvankomerca zahtijevali su uvid u ugovor o prodaji zemljišta, povezivanje staža i realizaciju socijalnog programa.

Ukupna cijena imovine koja je bila ponuđena na prodaju iznosila je 1,47 miliona eura.

Na prodaju je bio ponuđen i poslovno-magacinski i magacinski prostor u Herceg Novom po cijeni od 139,5 hiljada eura.

Zainteresovanim kupcima bili su ponuđeni i poslovni prostori u Budvi i Ulcinju za 132,3 hiljade eura, odnosno 63 hiljade eura, kao i magacinski prostori u Beranama i Nikšiću po cijenama od 44,55 hiljada eura i 90,9 hiljada eura.

Stečajna uprava Duvankomerca je zainteresovanim kupcima ponudila i kioske od eloksiranog aluminijuma, kombinacije mermera i eloksirane bravarije, kao i metalne i plastične, bez rješenja o lokaciji.

Pravo učešća na javnom nadmetanju imale su kompanije i građani koji su uplatili depozit od 10 odsto ponuđene cijene i dostave odgovarajuću ponudu.

Prethodna javna nadmetanja za prodaju imovine Duvankomerca bila su neuspješna, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Bonus video: