Ćalović traži od Radulovića da kaže ko je vlasnik Splendida

"Nama, kao državi koja želi da se razvija, ne trebaju investitori koji će suprotno našim zakonima silom na sramotu da urade ono što su smislili".
185 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2011. 07:08h

Ocjene da mediji i nevladin sektor tjeraju svojim "jurišanjem" svakog potencijalnog investitora koji se zainteresuje za ulaganje u Crnu Goru ne iznenađuju direktoricu Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanju Ćalović, jer dolaze od "čovjeka kakav je Žarko Radulović".

"On je posljednji čovjek koji bi trebalo da priča o tome šta interesuje investitore u Crnoj Gori i da bilo koga brani od napada medija i NVO sektora. Ipak, Radulović je suvlasnik kompanije koja je potpuno nezakonito izgradila hotel "Splendid", bez bilo kakve dozvole ušla u cijeli posao i protiv koga smo podnijeli niz prijava i inspekcijama i drugim državnim institucijama jer je brutalno kršio sve zakone Crne Gore vezane za izgradnju objekata. Prema tome, ne znam kako se Radulović usuđuje da zaboravi da je to uradio i da sada štiti bilo čije interese" kazala je Ćalović.

Ona je komentarisala izjavu Radulovića koji je i član Stranih investitora, a koji je prekjuče rekao da mediji i NVO "kopaju po papirima" potencijalnih investitora i provjeravaju koliko je zaradio.

"Nama, kao državi koja želi da se razvija, ne trebaju investitori koji će suprotno našim zakonima silom na sramotu da urade ono što su smislili kako bi izvukli svoj novac. Trebaju nam investitori koji će da poštuju zakone, koji će da obezbijede da se njihove investicije realizuju na način na koji je to propisano našim zakonima. Zato sam zaista iznenađena da je od svih investitora u Crnoj Gori baš Radulović našao za shodno da reaguje", kazala je ona.

Ćalović je ocijenila da bi "bilo posebno zanimljivo", i žao joj je što Radulović to uporno izbjegava da pomene, "da saznamo u čijem je vlasništvu hotel "Splendid"".

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: