Zaoštreni odnosi Srbije i Crne Gore neće uticati na turističku sezonu

\\" Čini mi se da će biti i rekordna ali to ćemo moći da preciziramo kada se završi\\" kazao je Sekulić.
0 komentar(a)
predrag sekulic, Foto: Savo Prelević
predrag sekulic, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.05.2011. 12:57h

Političke izjave čelnika Demokratske partije socijalista (DPS) koje su posljednjih dana zaoštrile odnose između Crne Gore i Srbije ako je suditi po mišljenju ministra turizma Predraga Sekulića, neće uticati na predstojeću turističku sezonu niti će umanjiti broj gostiju iz Srbije koji će ljetovati na crnogorskom primorju.

Naprotiv, Sekulić očekuje da će ih biti i više nego prethodnih godina.

"Politika neće uticati na turizam. Tek treba da se predstavimo regionalnom tržištu i tu neće biti problema jer smo i u politički mnogo zategnutijum situacijama imali velikii broj gostiju iz Srbije.

Čini mi se da će biti i rekordna ali to ćemo moći da preciziramo kada se završi

Jedini problem koji može da se javi u cijelom regionu je ekonomska moć turista ali domaća turistička privreda je apsolutno sprema da dočeka goste sa jeftinim anražmanima" kazao je Sekulić nakon treće sjednice Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističkih sezona kojom je predsjedavao premijer Igor Lukšić.

Sekulić je kazao da su predstavnici turističke privrede najavili dobru sezonu koja će biti mnogo bolja od onih koje smo imali proteklih godina.

" Čini mi se da će biti i rekordna ali to ćemo moći da preciziramo kada se završi" kazao je Sekulić.

Na sjednici je, kako je kazao, razgovarano o dolasku niskotarifnih avio prevoznika, lou kost kompanija, i da je to sada “realna priča”.

" Kada je Rajan er u pitanju možemo očekivati da će doći na naše tržište već u septembru i u ovom trenutku nam garantuje 100.000 putnika tokom godine, a mislim da se optimisti nadaju i mnogo većoj cifri. To je posebno značajnoi kada je u pitanju post sezona jer godinama nemamo problema sa špicem ali zato u septembru i oktobru imamo problema se praznim hotelima i malim brojem gostiju" rekao je Sekulić i podsjetio da je Crna Gora jedina zemlja u regionu ka kojoj ne saobraćaju nikotarifni avio prevoznici.

Na sjednici je, kako je rekao, razgovarano i o realizaciji Akcionog plana za pripremu sezone i ocjenjeno da je završeno više od 80 odsto svega što je bilo zacrtano, a da ima vremena da se riješi i preostalih 20 odsto.

Mislim da je većina plaža sprema i da nema tolikog broja gostiju da bi im nedostatak ležaljki smetao

" Nadam se da ćemo pojačanim inspekcijskim nadzorom uspjeti da riješimo probleme koje smo imali prethodnih sezona, prije svega pitanje buke tokom noćnih stati, ali i da ćemo uvesti više reda kada je u pitanju tržište nuđenja izleta koje može biti loša praksa ukoliko se rade mimo zakona" kazao je Sekulić.

On je rekao i da se sa dodjelama plaža ove godine kasnilo zbog tendera koji je kasnije raspisan i drugačijeg načina odabira.

" Mislim da je većina plaža sprema i da nema tolikog broja gostiju da bi im nedostatak ležaljki smetao" zaključio je on.

Bonus video: