Vuksanović: "Radoje Dakić" je simbol ekonomske politike DPS-a

"Poštena politika i pošten pristup će privući takve investitore koji hoće da razvijaju konkretne djelatnosti i da upošljavaju ljude. Radiću na dovodjenju takvih investitora a za špekulante milijardere koji ne plaćaju porez i otimaju od ovog naroda neće biti mjesta nakon 15. aprila i političkih promjena"
125 pregleda 22 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: Predsjednica.me
Draginja Vuksanović, Foto: Predsjednica.me
Ažurirano: 07.04.2018. 13:42h

Kandidatkinja za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović obišla je danas nekadašnju fabriku "Radoje Dakić".

"Nalazimo se u blizini nekadašnje fabrike "Radoje Dakić" koja je bila najveća fabrika za proizvodnju građevinskih mašina u SFRJ, a nalazila se i među većim fabrikama tog profila u Evropi. Iz koje se izvozilo na razne strane svijeta. Fabrika je 1989. kada je DPS došao na vlast imala blizu 5.000 radnika. Danas nema nijednoga, a to je sudbina mnogih fabrika širom Crne Gore koje su uništene katastrofalnom ekonomskom politikom. Ova fabrika je upravo simbol propasti realne prozvodne ekonomije koja je krajem 80 ih godina prošlog vijeka bila toliko snažna da je Crna Gora, jedina uz Sloveniju, imala suficit u trgovini s inostranstvom", rekla je Vuksanović.

Dodaje je da Crna Gora danas ima najveći spoljnotrgovinski deficit u Evropi i da je među najvećima u svijetu.

"To znači da nam se novac odliva iz zemlje, a da taj manjak nadoknadjujemo stalnim zaduživanjem i rasprodajom svega što je vrijedno a što su stvarale prethodne generacije. Crna Gora ne može preko noći stvoriti Radoje Dakić kakav je bio nekad ali može početi sa reindustrijalizacijom, sa otvaranjem manjih pogona kako to već rade zemlje u okruženju. Poštena politika i pošten pristup će privući takve investitore koji hoće da razvijaju konkretne djelatnosti i da upošljavaju ljude. Radiću na dovodjenju takvih investitora a za špekulante milijardere koji ne plaćaju porez i otimaju od ovog naroda neće biti mjesta nakon 15. aprila i političkih promjena", rekla je Vuksanović.

Bonus video: