Komunalije manje i za 90 odsto ko započne izgradnju hotela u Budvi

Budva će milione eura, koje je na neki način „oprostila“, višestruko vratiti u vrlo kratkom periodu”, rekao je Rađenović.
0 komentar(a)
Lazar Rađenović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Lazar Rađenović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.05.2011. 16:42h

Opština Budva ponudiće Vladi potpisivanje memoranduma za stimulisanje investicija u narednih 18 mjeseci u metropoli turizma, prvi takve vrste u Crnoj Gori, kojim bi svaki investitor koji gradi hotele imao velike povoljnosti, rekao je gradonačelnik Lazar Rađenović.

Svim onim investitorima koji bi u narednih 18 mjeseci započeli izgradnju hotela visoke kategorije, dodao je on, bile bi umanjene komunalije za čak 90 odsto od propisnog iznosa.

“Smatram da bi jedna takva odluka, na koju bi prvo Skupština opštine trebalo da da zeleno svjetlo, isprovocirala ove investitore koji su unazad nekoliko godina kupili velike zemljišne komplekse na teritoriji naše opštine.

Budvi ne bi mogle da se dese bolje stvari, nego da se u ove dvije godine počnu graditi još tri- četiri hotela poput „Splendida“, „Maestrala“ i „Avale“. Ovim povoljnostima uštede su dosta velike.

Primjera radi za hotel veličine “Splendida“ cijena komunalija danas bi bila nekih 11 miliona eura. Mislim da je to itekako isplativo. A, Budva će milione eura, koje je na neki način „oprostila“, višestruko vratiti u vrlo kratkom periodu”, rekao je Rađenović.

On je predsjedavao godišnjom skupštinom lokalne Turističke organizacije koja, kako je rečeno, ove godine očekuje prihod nešto veći od 1,5 miliona eura na ime naplate boravišne takse.

Direktorka TO Jelena Rađenović naglasila je da će oko pola miliona eura biti utrošeno na nastupe na 22 berze i sajma turizma u Evropi i regionu, promotivnu kampanju u medijima, te na izradu bogatog propagadnog materijala.

Ista suma, kako je istakla, biće potrošena na organizovanje 20 tradicionalnih festivala i manifestacija, te organizaciju novih programa, “kako bi u narednoj godini ostvarili najbolje rezultate”.

“Naša opština je po sadržajima i infrastrukturnoj razvijenosti danas jedan ozbiljan i ekonomski razvijen grad. Cjelokupna aktivnost TO Budve je usmjerena na podizanje kvaliteta ponude, povećanje raznolikosti turističkog proizvoda i njegovo prilagođavanje potrebama savremenog turiste”, kazala je Rađenovićeva.

Bonus video: