Raspisan konkurs za zakup crnogorskih plaža

Cijena tenderske dokumentacije iznosi 50 eura. Ponude za zakup se mogu dostaviti svakog radnog dana Morskom dobru do 25. maja do 12 sati, a istog dana biće i otvorene.
169 pregleda 0 komentar(a)
plaža, Foto: Rojters
plaža, Foto: Rojters
Ažurirano: 18.05.2011. 16:10h

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore pozvalo je zainteresovane da do 25. maja dostave ponude za zakup izgrađenih i uređenih kupališta u opštinama Herceg Novi, Kotor, Budva, Baru i Ulcinj.

Zainteresovanim građanima i preduzećima ponuđen je zakup 133 metra dugačke pješčane plaže u u Meljinama po minimalnoj cijeni godišnjeg zakupa od 5.000 eura, kao i dio obale u Dobroti, na lokaciji Sv. Matije, dužine 87 metara. U okviru kotorskog kupališta, čija minimalna godišnja zakupnina iznosi 10.030 eura, planiran je i privremeni objekat, odnosno plažni bar sa terasom.

Morsko dobro je u Budvi ponudilo zakup dijela Bečićke plaže i obale na zapadnom kraju Rafailovića, kao i istočni dio gradske plaže Pržno. Minimalna cijena godišnjeg zakupa 45 metara dugačkog dijela plaže u Bečićima, sa montažnim ugostiteljskim objektom, iznosi 16.410 eura, dok je za onu u Pržnom, dugačku 100 metara, potrebno izdvojiti najmanje 3.500 eura.

U zakup su ponuđene i tri plaže u barskoj Opštini. Minimalna godišnja zakupnina plaže Perčin-Kraljeva plaža, dugačke 240 metara, iznosi 8.680 eura, dok je za dvije u uvali Maslina, dužine po 75 metara, potrebno najmanje 5.670, odnosno 4.350 eura.

Zainteresovanim zakupcima u Ulcinju je ponuđen zakup istočnog dijela Male plaže, dugačke 60 metara, po minimalnoj cijeni godišnje zakupnine od 1.740 eura. U zakup se daje i dio obale na lokalitetu Borova šuma, na rtu Đeran ispred hotela Albatros, dužine 110 metara, po najmanjoj cijeni od 5.090 eura godišnje.

Morsko dobro je ponudilo u zakup i zapadni dio Velike ulcinjske plaže, dužine 140 metara, za 3.450 eura godišnje, ako i još dva dijela iste plaže, u dužini od 240 i 200 metara, za 15 hiljada, odnosno šest hiljada eura godišnje.

Cijena tenderske dokumentacije iznosi 50 eura. Ponude za zakup se mogu dostaviti svakog radnog dana Morskom dobru do 25. maja do 12 sati, a istog dana biće i otvorene.

Godišnja zakupnina se plaća u cjelini u momentu zaključenja ugovora ili u najviše četiri rate, od kojih se prva plaća po zaključenju uz obavezu izabranog ponuđača da dostavi bankarsku garanciju za plaćanje ostalih rata.

Prema kriterijumima za ponuđače hotelskih kupališta, prednost imaju vlasnici hotela visoke kategorije, sa četiri ili pet zvjezdica, smještenih u zaleđu plaže koja je predmet javnog nadmetanja. Ukoliko ne postoji u neposrednoj blizini hotel više kategorije. onda pravo imaju i ugostiteljski objekti sa manje zvjezdica.

Bonus video: