Terminali za kocku posao za Vladu

Terminali za klađenje u ugostiteljskim objektima postoje već duže od četiri godine
0 komentar(a)
Kocka, kockanje, terminali, Foto: Hattrick
Kocka, kockanje, terminali, Foto: Hattrick
Ažurirano: 07.04.2018. 10:14h

Ustavni sud smatra da nema pravnog osnova za preduzimanje mjera zbog neizvršavanja njegove odluke o poništenju dijela pravilnika o priređivanju igara na sreću na terminalima u ugostiteljskim objektima, jer njome nije određen rok i način izvršenje, kao ni organ koji je dužan da odluku izvrši.

To je navedeno u odgovoru na pitanje poslanika Aleksandra Damjanovića zašto Ustavni sud još nije odredio rok i način izvršenja svoje odluke od 24. februara prošle godine. Damjanović je citirao članove Ustava koji kažu „izvršenje odluke Ustavnog suda, kada je potrebno, obezbjeđuje Vlada“, kao i da je „svako dužan da poštuje odluke Ustavnog suda“.

Terminali za klađenje u ugostiteljskim objektima postoje već duže od četiri godine, a koncesije za njih izdavane su na osnovu pravilnika tadašnjeg ministra finansija Radoja Žugića u kojem je pisalo da se igre na sreću mogu priređivati i u drugim posebnim prostorima.

Za vrijeme Vlade izbornog povjerenja ministar finansija Raško Konjević je donio pravilnik o obavezi uvođenja on-line nadzora za priređivače i izmijenio dio tehničkog pravilnika gdje su kao mjesta na kojima postoje terminali navedeni i ugostiteljski objekti. Nakon stupanja na snagu odluke Ustavnog suda Ministarstvo je prestalo da izdaje nove koncesije, ali je saopštilo da prethodne ostaju na snazi do njihovog isteka.

Bonus video: