Nikšićki vatrogasci odlučili da Opštini daju još jednu priliku

Nikšićki vatrogasci su dobili pet novih vozila koja još uvijek nijesu registrovana i koja se ne koriste.
0 komentar(a)
Nikšićki vatrogasci, Foto: Ivan Petrušić
Nikšićki vatrogasci, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 17.05.2011. 12:37h

Nikšićki vatrogasci su nakon razgovora sa predsjednikom Opštine Nebojšom Radojičić odlučili da, kako rekoše, „zamrznu priču o protestima i štrajku“ čekajući, još jednom, da se obećano ispuni.

„Gradonačelnik i njegovi saradnici su nas detaljno upoznali o i dalje teškoj materijalnoj situaciji u kojoj se opština nalazi. Priliv novca nije dovoljan da bi se u ovom momentu mogao obezbjediti redovan tempo isplata.

Obećano nam je da ćemo martovsku platu primiti do kraja maja.

Pretpostavlja se da bi od juna finansijska situacija trebalo da bude povoljnija što bi rezultiralo redovnom isplatom ličnih dohodaka a samim tim i isplatom aprilske plate.

Jubilarne nagrade su kao kategorija ukinute i zavisno od priliva novca pitanje je da li će se još ovaj put isplatiti“ kazao je predstavnik pripadnika Službe zaštite i spasavanja Đorđije Marković.

Što se tiče neuslovnosti prostorija u kojima borave Marković je kazao da im je obećano da će poslati ekipe da riješe najosnovnije probleme. Na Kapinom Polju postoje nove prostorije ali za vatrogasce su one neadekvatne jer su udaljene od grada tako da ne mogu da reaguju blagovremeno.

Vatrogasci su pored isplate martovske i aprilske zarade i redovnosti isplate narednih plata i jubilarne nagrade, tražili i pojašnjenje o beneficiranom radnom stažu i neisplaćivanju obećanih 30 odsto na ime otežanih uslova rada.

„Dodatak na otežane uslove i beneficirani radni staž su pitanja za onoga ko je pisao Zakon o Službi zaštite i spasavanja tako da ćemo se za to obratiti na neku drugu adresu“ kazao je Marković.

Oni se nadaju i da će broj zaposlenih u Službi biti povećan, jer je trenutno 48 vatrogasaca, što je nedovoljno za opštinu koja je po teritorijalnoj rasprostranjenosti najveća u Crnoj Gori.

„U toku je izrada o sistematizaciji i dobili smo uvjeravanja da će se i taj problem riješiti najkasnije za mjesec i da će Služba biti popunjena brojem radnika koji joj nedostaju“ kazao je Marković.

Nikšićki vatrogasci su dobili pet novih vozila koja još uvijek nijesu registrovana i koja se ne koriste.

„Što se tiče vozila u pitanju su administrativni problemi. Vozila su tehnički pregledana i problem je oko poreza koje treba da reguliše ili Ministarstvo Unutrašnjih poslova ili Ministarstvo finansija.

Izgleda da je nadležno Ministarstvo finansija, ali je u pitanju neki spor. Za njihovu registraciju potrebno je oko 70.000 eura“ kazao je šef tehničke službe Tomislav Glušica.

Bonus video: