Radnice Duvankomerca prihvatile ponudu Vlade i prekinule štrajk glađu

Na ime, neisplaćenog dijela otpremnina radnicima Duvankomerca se duguje ukupno 2,3 miliona eura.
0 komentar(a)
Duvankomerc štrajk, Foto: Vesko Belojević
Duvankomerc štrajk, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.05.2011. 15:55h

Bivše radnice Duvankomerca prekinule su štrajk glađu nakon što im je Vlada ponudila da im do 3. juna bude isplaćeno milion eura na ime isplate dijela zaostalih otpremnina i poveže radni staž.

Ministri poljoprivrede i ekonomije Tarzan Milošević i Vladimir Kavarić i savjetnik crnogorskog premijera Predrag Stamatović prethodno su tokom sastanka to ponudili bivšim radnicima Duvankomerca u stečaju.

Ministar poljoprivrede Tarzan Milošević izjavio je “Vijestima” da će novi tender za prodaju preostale imovine Duvankomerca u stečaju biti oglašen u srijedu, a potencijalni investirori će imati sedam dana za dostavljanje ponuda.

"Imovina za koju će biti oglašena prodaja Vlada procjenjuje da vrijedi između 1,5 i 2 miliona eura. U slučaju da ne bude kupaca Vlada će dati garanciju da se million eura radnicima isplati do 3. juna, a preostali dio otpremnina prema socijalnom programu u narednom periodu zavisno od prodaje imovine i najkasnije do 1. septembra" rekao je Milošević.

Duvankomerc ima vrijednu imovinu na atraktivnim lokacijama u Podgorici, ali i u nekoliko drugih gradova Crne Gore.

Na ime, neisplaćenog dijela otpremnina radnicima Duvankomerca se duguje ukupno 2,3 miliona eura, a zajedno sa neuplaćenih doprinosima neophodnim za povezivanje radnog staža oko 4 miliona eura.

Bonus video: