Nikšićkim vatrogascima obećana martovska plata za desetak dana

Prema evropskim standardima na hiljadu stanovnika ide jedan vatrogasac, tako da njima fali još najmanje 30 radnika.
74 pregleda 0 komentar(a)
Nikšićki vatrogasci, Foto: Ivan Petrušić
Nikšićki vatrogasci, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 16.05.2011. 15:27h

Nikšićki vatrogasci martovsku zaradu, kako su im rekli predstavnici lokalne vlasti, mogu očekivati za desetak dana. Kako im je rečeno na sastanku sa gradonačelnikom Nebojšom Radojičićem i njegovim saradnicima, prvo se moraju isplatiti februarske zarade ostalim radnicima koji su na budžetu Opštine.

„Iz lokalne uprave su nam kazali da je Opština u teškoj finansijskoj situaciji koja je prouzrokovana uglavnom nemogućnošću naplate potraživanja.

Zbog toga svima u lokalnoj upravi, pa i nama koji se finansiramo iz opštinske kase, kasne plate“, prenio je detalje razgovora predstavnik vatrogasaca Đorđije Marković, koji će o ishodu sastanka danas obavijestiti ostale kolege, a nakon toga će odlučiti o daljim potezima.

„Pojašnjeno nam je da postoji mogućnost redovnosti isplate zarada, ukoliko lokalna uprava uspije do 1. juna da naplati sva svoja potraživanja koja su, kako su nam rekli, velika. Gradonačelnik nam je kazao da ubuduće sve probleme možemo rješavati razgovorima, a ne prepiskom, kako je to do sada bio slučaj“, kazao je Marković.

Vatrogasci su pored isplate martovske i aprilske zarade i redovnosti isplate narednih plata i jubilarne nagrade, tražili i pojašnjenje o beneficiranom radnom stažu i neisplaćivanju obećanih 30 odsto na ime otežanih uslova rada.

Oni se nadaju i da će broj zaposlenih u Službi biti povećan, jer je trenutno 48 vatrogasaca, što je nedovoljno za opštinu koja je po teritorijalnoj rasprostranjenosti najveća u Crnoj Gori.

Prema evropskim standardima na hiljadu stanovnika ide jedan vatrogasac, tako da njima fali još najmanje 30 radnika.

Bonus video: