EIB zainteresovana da kreditira projekat izgradnje autoputa

EIB je od ranije zainteresovana za finansiranje transportnih projekata u Crnoj Gori, koji takođe moraju ispunjavati te uslove
0 komentar(a)
autoput, Foto: Savo Prelević
autoput, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.05.2011. 10:59h

Evropska investiciona banka (EIB) zainteresovana je da finansijski podrži projekat izgradnje autoputa Bar-Boljari, ukoliko se ispune ekonomski i tehnički kriterijumi, saopšteno je agenciji Mina-business iz te institucije.

Predstavnici EIB-a su kazali da je pored ekonomske i tehničke opravdanosti potrebno razmotriti sistem nabavke, kao i socijalnu i ekološku politiku.

"EIB je od ranije zainteresovana za finansiranje transportnih projekata u Crnoj Gori, koji takođe moraju ispunjavati te uslove", objasnili su iz banke.

Ta finansijska institucija će, kako su kazali, nastaviti pregovore sa crnogorskom Vladom kako bi se odredile dodatne studije kojima je neophodno definisati prioritetne putne investicije, a koje će pokriti EIB-ov kredit.

"Predmet pregovora koji se tiču tehničke pomoći u projektu, vjerovatno će biti podnijeti Western Balkans Investment Frameworku (WBIF)”, rekli su iz EIB-a.

Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte odlučiće danas da li će pregovori o izgradnji autoputa Bar-Boljari sa kineskim kompanijama biti prekinuti.

Bonus video: