Montenegro Erlajns ne zna da je odbijen njihov zatjev za dodatne linije

Nakon JAT-a, Viz Era i Lufthansea, Montenegro erlajnz je sljedeći najveći prevoznik na beogradskom aerodromu po broju prevezenih putnika.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2011. 10:00h

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije odbio je zahtjev crnogorske nacionalne aviokompanije Montenegro erlajnz za čarter letove sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” za Grčku i Španiju, prenijeli su juče srpski mediji, ali o tome u sjedištu crnogorskog avioprevoznika još ništa ne znaju.

"Još nijesmo dobili zvaničan odgovor od Direktorata, ali naglašavamo da smo u očekivanju pozitivnog odgovora te bi svako eventualno odbijanje našeg zahtjeva bilo iznenađjujuće" saopštio je “Vijestima” juče popodne portparol Montenegro Erlajnsa Nenad Marković.

On je pojasnio da je Montenegro erlajns tražio dozvolu za dodatne letove iz Beograda za popularne turističke destinacije, zbog povećane tražnje.

"Koristimo priliku da potvrdimo da je Montenegro erlajnz, na osnovu upita dobijenih od turističkih agencija iz Srbije i povećane tražnje za našim kapacitetima, aplicirao kod Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije za dozvole za određeni broj čarter letova iz Beograda za Grčku i Španiju" dodao je Marković.

Iz Direktorata nijesu obrazložili zbog čega je odbijen crnogorski zahtjev, ali se iz objašnjenja zašto su to dopustili ostalim stranim kompanijama, može naslutiti.

"U Srbiji imamo dva prevoznika, „Jat“ i „Aviogeneks“. Da ne bi bilo iznenađenja, da im u Turskoj, Tunisu ili Egiptu vazduhoplovne vlasti uskrate dozvole, odlučili smo da u čarteru prihvatimo po dvije kompanije iz ovih zemalja.

Trenutno je u proceduri izdavanje dozvola za drugu tunisku kompaniju, „Nuvel er“ " saopšteno je iz Direktorata “Vijestima”, potvrđujući da je zahtjev Montenegro erlajnza odbijen.

B92 podsjeća da je, nakon JAT-a, Viz Era i Lufthansea, Montenegro erlajnz sljedeći najveći prevoznik na beogradskom aerodromu po broju prevezenih putnika.

Bonus video: