Štrajk: Kola Hitne pomoći ušla u Duvanski

Ministar poljoprivrede sinoć je skoro dva sata uzalud pokušavao da ubijedi 21 bivšu radnicu Duvankomerca iz Nikšića da makar za nekoliko dana odgode štrajk
0 komentar(a)
Ažurirano: 12.05.2011. 10:45h

Bivšim radnicama Duvankomerca, koje već treći dan štrajkuju u gladuju, sve je teže, a kola Hitne pomoći oko 11.30 sati stigla su u sjedište Duvanskog kombinata kako bi se pružila pomoć jednoj radnici kojoj je pozlilo.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", ta bivša radnica odbila je da napusti neuslovnu i oronulu baraku.

Ministar poljoprivrede Tarzan Milošević sinoć je skoro dva sata uzalud pokušavao da ubijedi 21 bivšu radnicu Duvankomerca iz Nikšića da makar za nekoliko dana odgode štrajk i putem razgovora pokušaju da riješe problem.

Nezadovoljni štrajkači, koji su mjesecima bez ikakvih primanja zbog neažurnosti crnogorske administracije nijesu se mnogo ustručavali pred ministrom već su u nekoliko navrata sinoć dobro podviknule.

Vlada nije ispunila ispunila obećanje i do 1. novembra 2010. godine im povezala radni staž bivših radnika tako da 40-tak bivših radnika još ne mogu steći pravo na penziju, a preostalih 360 bivših radnika pravo na isplatu adekvatne mjesečne nadoknade iz Zavoda za zapošljavanje.

Ministar poljoprivrede najavio je u utorak da će dio doprinosa neophodnih za povezivanje radnicima koji treba da odu u penziju biti uplaćen do 20. maja, a za druge radnike će staž biti povezan nakon prodaje imovine Duvankomerca.

Galerija

Bonus video: