Dvadesetak radnica Duvan komerca ušle u Duvanski, krenule u štrajk glađu

Radnici Duvan komerca iz Nikšića jutros su organizovano stigli u Podgoricu...
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 09:56h

Dvadesetak bivših radnica Duvan komerca u stečaju došle su u sjedište duvanske kompanije u Podgorici sa namjerom da otpučnu štrajk glađu, zbog činjenice da im crnogorska Vlada već pola godine nije povezala radni staž i pomogla da se u potpunosti realizuje obećani socijalni program.

Radnici Duvan komerca iz Nikšića jutros su organizovano stigli u Podgoricu, a nakon dolaska nisu birali riječi upućene dosadašnjim predstavnicima radnika u Podgorici, ali i zvaničnicima crnogorske Vlade, koji im, navodno, svakodnevno obećavaju da će im biti povezan radni staž.

Stotinjak radnika Duvan komerca, prodajne mreže Duvanskog kombinata, koja je u stečaju od 23. decembra, 2009, zbog neplaćenih dažbina, ne mogu steći pravo na penziju, niti se jednom broju drugih radnika uplaćuje minimalna naknada sa Biroa rada, po osnovu statusa da su nezaposleni.

Milošević: Dio novca 20. maja

Ministar poljoprivrede Tarzan Milošević izjavio Televiziji “Vijesti” da će dio doprinosa neophodnih za povezivanje radnog staža onim radnicima koji treba da odu u penziju biti uplaćen do 20. maja, a za druge će on biti povezan nakon prodaje imovine Duvankomerca. On je naveo da Vlada nije zaboravila svoju obavezu i da će je ispuniti.

Bonus video: