EPCG uvela novi finansijsko-poslovni sistem vrijedan 630.000 eura

U EPCG očekuju da novi sistem unaprijedi poslovanje i smanji troškove te da se cijela investicija vrati u roku od godinu
51 pregleda 0 komentar(a)
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
EPCG, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.05.2011. 16:01h

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) razvila je poseban finansijsko-poslovno sistem aplikacija, koji će joj pomoći da poboljša efikasnosti i smanji troškove, saopšteno je na konferenciji za novinare.

Sistem je baziran na Oracle tehnologiji i očekuje se da će doprinijeti standardizaciji poslovanja iz oblasti finansijskog menadžmenta, upravljanja kadrom i pokretnim i nepokretnim dobrima, kao i poboljšanju kvaliteta usluga prema krajnjim potrošačima.

Čelnici EPCG saopštili su da je izrada i primjena sistema koštala 630 hiljada eura te da očekuju da se taj novac “vrati” za godinu dana.

Glavni finansijski direktor EPCG Masimo Sala kazao je da je jedna od osnovnih potreba velikih i razuđenih sistema, kakav je EPCG, je da poslovne informacije imaju na jednom mjestu.

"To će omogućiti praćenje resursa u realnom vremenu, a poslovni procesi evidentirali u trenutku nastajanja. U velikim sistemima nekad je potrebno proći mnogo instanci kako bi se došlo do željenih i preciznih informacija, koje su postale najvrednija roba za donošenje poslovnih odluka", kazao je Sala, dodajući da će primjena novih procesa doprinijeti dodatnom usklađivanju poslovanja EPCG sa savremenim evropskim tokovima “i tako se svrstati u red modernih evropskih kompanija”.

"Sistem će omogućiti pouzdanu osnovu za kvalitetnije planiranje i donošenje strateških odluka, a na taj način i pružanje kvalitetnijih usluga klijentima. Sistem će EPCG-u omogućiti da pravovremeno i kvalitetno odgovori na tržišne izazove, pristupi informacijama sa bilo kog mjesta i u bilo koje vrijeme, kao i da detaljnije izvještava i to u realnom vremenu", kazao je on.

Generalni direktor kompanije Oracle Srbija Klod Kolaro objasnio je da ERP predstavlja potpuno integrisano poslovno aplikativno rješenje, koje omogućava unaprijeđivanje poslovanja kompanije, kroz kompletnu povezanost svih organizacionih jedinica i poslovnih procesa.

Softver su u EPCG instalirali eksperti zagrebačke firme Infodom, a njen predstavnik Slavko Vidović kazao je da osnovu sistema čine aplikacije kojima su obuhvaćeni procesi od nabavke do plaćanja, upravljanje projektima, prodajom od narudžbe do naplate, kao i ljudskim potencijalima.

EPCG, kako je saopšteno, više od godinu razvija projekte centralizacije procesa rada, podataka i izgradnji integralne baze putem sistema Planiranja kompanijskih resursa.

Bonus video: