Telekom otvorio Data centar u Bijelom Polju

U izgradnji Data Centra Bijelo Polje primijenjeni najviši standardi Dojče Telekoma.
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.04.2011. 12:58h

Gradonačelnik Bijelog Polja Aleksandar Žurić i predsjednik Odbora direktora Crnogorskog Telekoma Danijel Sajs su otvorili Data centar u tom gradu,prvi objekat te vrste u Crnoj Gori. Sajs je naglasio da je u objekat do sada investirano 3,2 miliona eura te da od jeseni predstoji novo faza u izgradnji tog Centra.

"Data Centar omogućava da ključni telekomunikacioni servisi funkcionišu bez problema ukoliko glavni Data Cetar u Podgorici,u slučaju opasnih dešavanja, požar, zemljotres, diverzija, bude van funkcije.

Prvi put u Crnoj Gori, Crnogorski Telekom nudi takvu vrstu zaštite i drugim velikim poslovnim sistemima i kompanijama kojima je potreban visok nivo sigurnosti u poslovanju, banke, berze, osiguravajuća društva, državni organi - rekao je Sajs uz konstataciju da je značaj projekta izuzetno veliki s obzirom da živimo u eri sveopšte informacije.

Takođe je rečeno, da su u izgradnji Data Centra Bijelo Polje primijenjeni najviši standardi Dojče Telekoma, uz napomenu, da se radi o izuzetno kompleksnim sistemima zaštite objekata i opreme, obavezi neprekidnog napajanja, protivpožarne zaštite i slično.

Naglašeno je da je Bijelo Polje izabrano kao najbolja lokacija za izgradnju Data Centra, zbog geografske pozicije i činjenice da se radi o centru sjeverne regije jer se nalazi u kontinentalnom području koje je sigurnije u pogledu seizmoloških karakteristika.

Bonus video: