Bivši zaposleni u GRO “Radnik” blokirali ulaz u preduzeće

Predsjednik inicijativnog odbora za zaštitu prava radnika Svetozar Čabarkapa kazao je da su računali da će im nadležni, nakon posljednjeg okupljanja, izaći u susret.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2011. 15:49h

Stotinak bivših radnika bjelopoljskog GRO “Radnik“ je, u znak upozorenja, desetak minuta blokiralo ulaz u preduzeće.

Predsjednik inicijativnog odbora za zaštitu prava radnika Svetozar Čabarkapa kazao je da su računali da će im nadležni, nakon posljednjeg okupljanja, izaći u susret.

“S obzirom na to da su nam svi okrenuli leđa, prinuđeni smo da radikalizujemo protest, tako što ćemo od danas potpuno blokirati ulaz u preduzeće i nikom nećemo dozvoliti da se šepuri po našoj imovini. Ponovo zahtijevamo od specijalnog tužioca da konačno počne da radi svoj posao i izvede pred lice pravde sve one koji su odgovorni za propast našeg preduzeća, jer je više od hiljadu radnika praktično završilo na ulici”, kazao je Čabarkapa.

On je najavio da će danas pokušati da se sretne sa premijerom Igorom Lukšićem koji ima sastanak sa bjelopoljskim privrednicima i predoči mu probleme radnika.

“Stalo nam je da premijera informišemo iz prve ruke o realnoj privrednoj situaciji u opštini, a ne da mu drugi pričaju da kod nas teče med i mlijeko. Naše preduzeće je sinonim svega onoga što se naziva neuspješnom, netransparentnom i kriminogenom privatizacijom”, kazao je Čabarkapa.

On je ponovio da traže isplatu 24 zarade u iznosu po 1.924 eura, povezivanje staža za sve vrijeme provedeno na Birou rada, kako bi mogli da ostvare pravo na penziju, a da invalidi dobiju isti tretman kao njihove kolege u drugiom gradovima. Traže i da im se definišu akcije koje su im uskraćene podjelom firme na segmente i reguliše adekvatan socijalni program.

Galerija

Bonus video: