Za kiosk pored budvanskog zvona plaćen zakup 25.000

Opštinska kasa djellimično se “osvježila” nakon što je na tender za izdavanje u zakup privremenih lokalcija inkasirala nešto više od 300 hiljada eura.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2011. 13:34h

Iako je na tenderu bilo ukupno 100 lokalcija, ipak, interesovanja je bilo za njih svega 69 i to onih uglavnom na gradskim šetalištima od Budve do Petrovca, atraktivnih mjesta na kojima je ljeti zagarantovana zarada.

Za lokacije u Budvi prispjela je 71 ponuda, za Petrovac 22, Bečiće i Brajiće po jedna, dok za Sveti Stefan, Buljaricu, Prijevor i Jaz nije bilo interesovanja.

Svakako najinteresantnija je bila ponuda za zakup lokalcije za prodaju sladoleda iako im je početna cijena bila 1.689 eura. Nedaleko od popularnog zvona lokacije su dostigle fantastičnu cijenu od ukupno 25.000 eura.

Uzletište za parglajding kao jedina privremena lokalcija koja je bila na tenderu na Brajićiam iz Budve izdata je zakup za nešto manje od 2.000 eura, dok su kosici na šetlištu prijestonice turizma za sezonu izdati od dvije do šest hiljada eura, u zavisnosti od lokalcije.

Prema planu postvaljanje privremenih lokalcija, koji je uradio Sekretarijat za uređenja i planiranje prostora, dosta lokalcija od prošle godine izbrisano je.

Riječ je o restriktivnijem planu nego lani. Naime, na štelaštu više neće moći da se nađu tezge za prodaju suvenira, bižuterije, aparati za kokice, panoi, već je uglavnom riječ o konzervatorima za sladoled, ili kosicima za hranu, te biljetarnicama za prodaju karata za izlete brodićima.

Bonus video: